Με το χαμηλότερο ρυθμό του 2024 «έτρεξε» η μεταποίηση στην Ελλάδα για τον Ιούνιο

Με το χαμηλότερο ρυθμό του 2024 «έτρεξε» η μεταποίηση στην Ελλάδα για τον Ιούνιο
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (δεν εικονίζεται) επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νομό Θεσπρωτίας, την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017. Το πρωί, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, στα γραφεία της Περιφέρειας, στα Ιωάννινα, με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη που του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία. Ακολούθως, επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα και τέλος, μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι τιμές χρέωσης στον κλάδο αυξήθηκαν με τον ασθενέστερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Νοέμβριο.

Με το χαμηλότερο επίπεδο εντός του 2024 αναπτύχθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της μεταποίησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της S&P Global που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα.

Ο μεταποιητικός PMI στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στις 54 μονάδες, σημειώνοντας κάμψη για τρίτο συνεχόμενο μήνα ενώ εμφάνισε την βραδύτερη ανάπτυξη από το τέλος του 2023.

Σημειώνεται πως οι 50 μονάδες είναι το «όριο» που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Σχολιάζοντας την έρευνα, η Σιάν Τζόουνς, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, ανέφερε πως «οι Έλληνες κατασκευαστές υπέδειξαν περαιτέρω σθένος στα μέσα του έτους, καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες υποστηρίχθηκαν από τη συνεχιζόμενη ζήτηση από νέους και υφιστάμενους πελάτες.

Παρ’ όλα αυτά, παρατηρήθηκε ελαφρά μείωση της δυναμικής σε σύγκριση με τις αξιοσημείωτες αυξήσεις που παρατηρήθηκαν νωρίτερα το 2024, αν και η ανάπτυξη ήταν σταθερή.

Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού επιβάρυναν και πάλι τον τομέα. Οι προκλήσεις στα παραδοσιακά δρομολόγια των ναυτιλιακών μεταφορών και οι καθυστερήσεις στα μεγάλα λιμάνια οδήγησαν σε έντονη αύξηση του κόστους των μεταφορών και των εισροών.

Παρότι οι συνθήκες ζήτησης ήταν ευνοϊκές για αυξήσεις στις τιμές πώλησης, υπήρξε περαιτέρω μετρίαση του ρυθμού αύξησης, καθώς οι τιμές χρέωσης αυξήθηκαν με τον ασθενέστερο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Οι εταιρείες διατήρησαν την εμπιστοσύνη τους ως προς τις προοπτικές σχετικά με την παραγωγή, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις μας, η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά 3.2% σε ετήσια βάση το 2024».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: