Mega deal στην αγορά των σνακ: Ο όμιλος της Mars δίνει 30 δισ. δολάρια για την εταιρεία των Pringles

Mega deal στην αγορά των σνακ: Ο όμιλος της Mars δίνει 30 δισ. δολάρια για την εταιρεία των Pringles
Snickers chocolate bars packaging are seen in a shop in Sulkowice, Poland on August 12, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού των τιμών και των φαρμάκων για την απώλεια βάρους που επιβαρύνουν τη ζήτηση.

Η Mars, της οποίας τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν τα M&M’s και τα Snickers, πλησιάζει σε συμφωνία για την εξαγορά της Kellanova, παραγωγού σνακ όπως τα Cheez-It και Pringles, έναντι σχεδόν 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε την Τρίτη στο Reuters άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Η Mars θα πληρώσει 83,50 δολάρια ανά μετοχή σε μια συμφωνία με μετρητά για την Kellanova που πρόκειται να ανακοινωθεί την Τετάρτη, δήλωσε η πηγή, ζητώντας ανωνυμία, καθώς οι συζητήσεις είναι εμπιστευτικές.

Η Kellanova και η Mars δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Reuters ήταν το πρώτο που ανέφερε ότι η Mars διερευνούσε μια συμφωνία για την Kellanova.

Οι συμφωνίες στον τομέα των συσκευασμένων τροφίμων ήταν ισχυρές, καθώς οι εταιρείες αναζητούν κλίμακα για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού των τιμών και των φαρμάκων για την απώλεια βάρους που επιβαρύνουν τη ζήτηση.

Η πιθανή συμφωνία με την Kellanova θα ήταν η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η Mars, επισκιάζοντας την εξαγορά της Wrigley ύψους 23 δισ. δολαρίων το 2008.

Η Wall Street Journal ανέφερε τους όρους της συμφωνίας νωρίτερα την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com