Μέγα σκάνδαλο με τα κυκλώματα κηδειών στην Κίνα – Κλοπή και μεταπώληση χιλιάδων πτωμάτων

Μέγα σκάνδαλο με τα κυκλώματα κηδειών στην Κίνα – Κλοπή και μεταπώληση χιλιάδων πτωμάτων
(240218) -- CHONGQING, Feb. 18, 2024 (Xinhua) -- People visit Longmenhao old street in Nan'an District of southwest China's Chongqing Municipality, Feb. 14, 2024. In recent years, various urban renewal measures have been taken in Chongqing to transform old streets, old factories, old buildings into tourism attractions, the gathering place for emerging industries etc. (Xinhua/Wang Quanchao) (Photo by Wang Quanchao / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Γραφεία κηδειών που χρεώνουν παράνομες αμοιβές, μαζί με την παράνομη κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείων και τη διαφθορά του προσωπικού.

Η Κίνα έχει αποκαλύψει εκτεταμένη διαφθορά στον κλάδο των υπηρεσιών κηδείας της, ανέφεραν την Τετάρτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, με αδικήματα όπως παράνομες αμοιβές και νεκροταφεία που διαπράχθηκαν από μακροχρόνιους διαχειριστές και αξιωματούχους γραφείων κηδειών.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα μια κινεζική εταιρεία ενεπλάκη σε σκάνδαλο σχετικά με την παράνομη συγκομιδή, κλοπή και μεταπώληση χιλιάδων πτωμάτων, ορισμένα από αυτά από γραφεία κηδειών, μετά από ρεπορτάζ του υποστηριζόμενου από το κράτος πρακτορείου The Paper που έγινε viral στα social media.

Οι έρευνες των πειθαρχικών αρχών στις επαρχίες Ανχούι, Γκουανγκντόνγκ, Τζιανγκσού, Τζιανγκσί, Τζιλίν, Λιαονίνγκ, Σιτσουάν και Γιουνάν οδήγησαν σε πολυάριθμες καταγγελίες για παραβιάσεις από υπαλλήλους γραφείων τελετών και παρόμοιων φορέων, ανέφερε την Τετάρτη η κρατική εφημερίδα China Daily.

Από την έναρξη των ερευνών στις αρχές του έτους έχουν προκύψει δεκάδες υποθέσεις και πολλοί από αυτούς που έχουν στοχοποιηθεί έχουν εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο, προστίθεται.

Οι εκστρατείες δωροδοκίας στο Ανχούι, το Λιαονίνγκ και το Τζιλίν αποκάλυψαν γραφεία κηδειών που χρεώνουν παράνομες αμοιβές, μαζί με την παράνομη κατασκευή και λειτουργία νεκροταφείων και τη διαφθορά του προσωπικού, ανέφερε η Global Times.

Στην ανατολική επαρχία Ανχούι, ερευνητές του Κομμουνιστικού Κόμματος συνέλαβαν τον Ζανγκ Ντουό, υπάλληλο του γραφείου κηδειών της περιοχής Παντζι στην πόλη Χουαϊνάν, για «ύποπτες σοβαρές παραβιάσεις της πειθαρχίας και του νόμου», δήλωσε η τοπική κυβέρνηση.

Ο όρος είναι ένας ευφημισμός που συνήθως αναφέρεται σε υποθέσεις δωροδοκίας.

Ο Ζανγκ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, αξιωματούχοι πειθαρχίας στην πόλη Νταζού ξεκίνησαν διαδικασίες εναντίον 89 ατόμων και συνέλαβαν έξι, ανέφερε η China Daily.

Επίσης, ερευνάται ένας διευθυντής με το επώνυμο Γιανγκ, που εργάζεται σε δύο εταιρείες στην επαρχία Κουσιάν της επαρχίας, με περισσότερα από 30 χρόνια στον τομέα των κηδειών, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Οι αρχές στη βορειοανατολική Τζιλίν έχουν επίσης εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κακής συμπεριφοράς και της διαφθοράς στον κλάδο, σε απάντηση σε καταγγελίες του κοινού, πρόσθεσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com