Μεγάλες οι απώλειες του bitcoin τον Ιούνιο – Θα μπορούσε να πέσει στα 51.000 δολάρια;

Μεγάλες οι απώλειες του bitcoin τον Ιούνιο – Θα μπορούσε να πέσει στα 51.000 δολάρια;
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει υποχωρήσει κατά 16% από το υψηλό της 7ης Ιουνίου.

Η σταθερή πτώση του bitcoin αυτό το μήνα έχει οδηγήσει το κρυπτονόμισμα να δοκιμάζει ένα βασικό επίπεδο στήριξης που θα μπορούσε τελικά να δώσει τη θέση του σε μια πιο επώδυνη πώληση.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει υποχωρήσει κατά 16% από το υψηλό της 7ης Ιουνίου, που ήταν σχεδόν 72.000 δολάρια, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό περίπου 60.000 δολαρίων τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την ιδρύτρια της Fairlead Strategies, Κέιτι Στόκτον, τα 60.000 δολάρια αντιπροσωπεύουν μια βασική γραμμή στην άμμο που θα πρέπει να λειτουργήσει ως στήριξη για την τιμή του bitcoin.

Αλλά αν δεν το κάνει και το bitcoin διαρρήξει αποφασιστικά κάτω από τα 60.000 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την κάθοδό του προς το επόμενο επίπεδο στήριξης, περίπου στα 51.500 δολάρια.

Όπως σημείωσε το Business Insider, ο αυξανόμενος κινητός μέσος όρος 200 ημερών του bitcoin βρίσκεται λίγο κάτω από τα 58.000 δολάρια.

«Δεν υπάρχουν σήματα “αγοράς”, οπότε θα περιμέναμε την ανακάλυψη της στήριξης στο bitcoin. Σε περίπτωση διάσπασης, θα τοποθετούσε την επόμενη στήριξη κοντά στα 51.500 δολάρια» είπε η Στόκτον.

Μια περαιτέρω πτώση στα 51.500 δολάρια θα αντιπροσώπευε δυνητική πτώση περίπου 15% από τα τρέχοντα επίπεδα και θα αντιπροσώπευε πτώση 30% από το υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 74.000 δολαρίων που έφτασε τον Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com