Μεγάλη «έκπτωση» της ΕΕ στα αυτοκίνητα της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα – Στο 9% οι δασμοί

Μεγάλη «έκπτωση» της ΕΕ στα αυτοκίνητα της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα – Στο 9% οι δασμοί
05 March 2024, Brandenburg, Grünheide: A vehicle from the security service drives in front of the Tesla car factory in Grünheide, where production is at a standstill due to a power outage. The factory in Grünheide near Berlin has been evacuated, a spokeswoman said. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Δασμοί ύψους έως 36,3% που προτίθεται να επιβάλει στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Μεγάλη «έκπτωση» στους δασμούς των οχημάτων της Tesla που κατασκευάζονται στην Κίνα και εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τελικούς δασμούς ύψους έως 36,3% που προτίθεται να επιβάλει στα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα, ένα ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τα αρχικά ποσοστά που καθορίστηκαν τον Ιούλιο (37,6%).

Στα αυτοκίνητα της Tesla του Έλον Μασκ δόθηκε μια γερή μείωση του ποσοστού του, στο 9%, χαμηλότερο από το 20,8% που είχε υποδείξει τον Ιούλιο.

Η Tesla είχε ζητήσει τον επανυπολογισμό του συντελεστή της με βάση τις συγκεκριμένες επιδοτήσεις που είχε λάβει η εταιρεία, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Η Tesla ήταν μεταξύ των εταιρειών που χαρακτηρίστηκαν ως συνεργαζόμενες με την έρευνα της ΕΕ.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι διεξήγαγε έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ομάδας στις εγκαταστάσεις της Tesla στην Κίνα, για να εξακριβώσει ποιες επιδοτήσεις είχε λάβει η εταιρεία.

Αξιωματούχος της Επιτροπής δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Tesla λαμβάνει λιγότερες επιδοτήσεις από την Κίνα, σε σύγκριση με τους κινέζους παραγωγούς ηλεκτρικών οχημάτων που είχαν ερευνήσει οι Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: