Μεγάλο deal στον χώρο των media: Ο όμιλος της Bild και του Politico «κόβεται στα δύο»

Μεγάλο deal στον χώρο των media: Ο όμιλος της Bild και του Politico «κόβεται στα δύο»
Έχοντας ιδρυθεί το 1946 στο Αμβούργο, ο εκδοτικός οίκος εξελίχθηκε στον πιο επιδραστικό όμιλο μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας.

Ο όμιλος Axel Springer, ο γερμανικός κολοσσός των media θα χωριστεί στα δύο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου Ματίας Ντόιπφνερ και της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων KKR, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο του δισεκατομμυριούχου διευθύνοντος συμβούλου σε μεγάλα ΜΜΕ, όπως η Bild και το Politico.

Οι κερδοφόρες δραστηριότητες αγγελιών (classifieds) της Axel Springer θα γίνουν ξεχωριστές οντότητες υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία της αμερικανικής εταιρείας KKR και της καναδικής CPP Investments, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης.

Οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία το καλοκαίρι για τη διάσπαση της Axel Springer, δήλωσε πηγή στο Reuters το Σάββατο.

Πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι πλευρές αποτιμούν σήμερα το σύνολο της εταιρείας στα 13,5 δισ. ευρώ, με το τμήμα των classifieds να αντιπροσωπεύει τη μερίδα του λέοντος σε περίπου 10 δισ. ευρώ.

Αυτό θα ήταν περίπου το διπλάσιο της αξίας που δόθηκε για τον όμιλο όταν η KKR εισήλθε ως στρατηγικός επενδυτής πριν από πέντε χρόνια.

Η Axel Springer δήλωσε ότι η τελική συμφωνία για τη διάσπαση αναμένεται να συναφθεί τους επόμενους μήνες, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Έχοντας ιδρυθεί το 1946 στο Αμβούργο, ο εκδοτικός οίκος εξελίχθηκε στον πιο επιδραστικό όμιλο μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας, με τη δεξιόστροφη, με κόκκινο χρώμα ταμπλόιντ Bild να κατατάσσεται μακράν ως η πιο πολυδιαβασμένη εφημερίδα της χώρας με ημερήσια κυκλοφορία λίγο κάτω από 1 εκατομμύριο στο τέλος του 2023.

Σήμερα, η εταιρεία έχει ως στόχο την επέκτασή της στη Βόρεια Αμερική, αφού εξαγόρασε το 2021 το πολιτικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Politico έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων και επιδιώκει να επεκτείνει την επιρροή της εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: