Μέγκαν Μαρκλ η επενδύτρια: Η Δούκισσα του Σάσεξ εξηγεί την προσέγγισή της καθώς το χαρτοφυλάκιο επεκτείνεται

Μέγκαν Μαρκλ η επενδύτρια: Η Δούκισσα του Σάσεξ εξηγεί την προσέγγισή της καθώς το χαρτοφυλάκιο επεκτείνεται
Prince Harry, Duke of Sussex, and Megan, Duchess of Sussex, arrive for the 2022 Ripple of Hope Award Gala at the New York Hilton Midtown Manhattan Hotel in New York City on December 6, 2022. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
Η πρώτη της επένδυση ήταν στην εταιρεία vegan instant latte Clevr Blends και η τελευταία επένδυσή της είναι στην Cesta Collective.

Του Jason Ma

Από το lockdown της πανδημίας του 2020, η Μέγκαν Μαρκλ επενδύει σε εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες και εκτιμά ότι το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πλέον πέντε έως δέκα εμπορικά σήματα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times, η Δούκισσα του Sussex περιέγραψε την επενδυτική της στάση ως «δεξαμενή με δελφίνια» αντί για «δεξαμενή με καρχαρίες». «Αυτά είναι φιλικά νερά», προσέθεσε.

Η πρώτη της επένδυση ήταν στην εταιρεία vegan instant latte Clevr Blends και η τελευταία επένδυσή της είναι στην Cesta Collective, η οποία πουλά τσάντες που υφαίνονται στο χέρι από γυναίκες στη Ρουάντα, με το φινίρισμα να ολοκληρώνεται στην Ιταλία.

Δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυσή της, αλλά οι συνιδρύτριες της Cesta, Erin Ryder και Courtney Weinblatt Fasciano, είπαν στους Times ότι πρόκειται για μειοψηφικό μερίδιο.

Ένας εκπρόσωπος του Ιδρύματος Archewell της Μέγκαν και του Πρίγκιπα Harry δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για κάποιο σχόλιο. Εκπρόσωπος της Cesta αρνήθηκε να πει περισσότερα για την επένδυση. Σε μια δήλωση στο Fortune, η Cesta ανέφερε ότι η Μέγκαν είναι η πρώτη επενδύτρια equity και στρατηγική συνεργάτιδα της εταιρείας.

«Η ποιότητα των προϊόντων μιας μάρκας, η αλυσίδα εφοδιασμού, τα ηθικά πρότυπα και οι πρακτικές – αυτά είναι τα πράγματα που εξετάζω πριν κάνω μια επένδυση», αναφέρει η Μέγκαν. «Με τη Cesta, άρχισα πραγματικά να καταλαβαίνω πόσες ζωές γυναικών επηρεάζονταν και αναβαθμίζονταν μέσω της δουλειάς τους. Αυτό ήταν απίστευτα σημαντικό για μένα. Η Erin και η Courtney έχουν σπουδαία εμπειρία από την καριέρα τους στη μόδα και έχουν δημιουργήσει όμορφα προϊόντα που βοηθούν εξίσου πολλές άλλες γυναίκες. Αυτό ήταν κάτι που μπορούσα να το υποστηρίξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ίδια είπε στους Times ότι ξοδεύει πολύ χρόνο «στην αναζήτηση του Google, ψάχνοντας για εμπορικά σήματα» και ανακάλυψε τη Cesta ενώ ψώνιζε στο διαδίκτυο. Αφότου φόρεσε μια τσάντα Cesta τον Μάιο του 2023, η εταιρεία παρατήρησε μια άνοδο στις πωλήσεις, με αποτέλεσμα η Fasciano να στείλει στη Μέγκαν ένα ευχαριστήριο σημείωμα και έτσι να ξεκινήσει μια επικοινωνία με τη δούκισσα.

Οι ιδρύτριες είπαν στους Times ότι τα ετήσια έσοδα της Cesta είναι περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια και ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην υπεύθυνη παραγωγή και στους δίκαιους μισθούς έναντι των περιθωρίων κέρδους. Με τη Μέγκαν τώρα πλάι τους, ελπίζουν να επεκταθούν σε άλλες κατηγορίες και να συνεργαστούν με γυναίκες σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

«Οι κοινές μας ευαισθησίες έκαναν αυτή τη συνεργασία να μοιάζει με φυσικό ταίριασμα και είμαστε ενθουσιασμένες που συνεργαζόμαστε για να επεκτείνουμε περαιτέρω τον αντίκτυπό μας», είπε η Ryder στη δήλωση.

Εντωμεταξύ, η Μέγκαν λανσάρει το δικό της lifestyle brand και ξεκίνησε κι έναν λογαριασμό στο Instagram τον Μάρτιο για την American Riviera Orchard.

Όλα αυτά έρχονται στον απόηχο της εμπλοκής της με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης. Η εταιρεία της, Archewell Productions, διασκευάζει το μυθιστόρημα Meet Me at the Lake σε ταινία του Netflix.

Αλλά η εταιρεία διέκοψε τις σχέσεις της με το Spotify λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του podcast Archetypes.

Όσον αφορά τα τελευταία της εγχειρήματα, η Μέγκαν είπε στους Times: «Η επένδυση σε αυτά με βοήθησε να προετοιμαστώ για αυτό το κεφάλαιο όπου επενδύω στον εαυτό μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com