Melissa Kikizas: Συνεχής Καινοτομία στην Παγκόσμια Διατροφή

Melissa Kikizas: Συνεχής Καινοτομία στην Παγκόσμια Διατροφή
Οι αξίες της ποιοτικής διατροφής, του σεβασμού στον καταναλωτή και της βιώσιμης ανάπτυξης κάνουν τη διαφορά.

Η Μelissa Κikizas είναι µία από τις µεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, µε ισχυρή παρουσία στον κλάδο της διατροφής. Με κύκλο εργασιών που ανέρχεται στα 140 εκατοµµύρια ευρώ, αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό ζυµαρικών στην Ελλάδα και έναν από τους σηµαντικότερους εξαγωγείς εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου σε παγκόσµιο επίπεδο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας περιλαµβάνουν δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια στη Λάρισα και την Κρήτη, καθώς και τρία logistic centers. Το εργοστάσιο της Λάρισας συγκαταλέγεται στα 10 µεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής ζυµαρικών στην Ευρώπη, ενώ το ελαιοποιείο της Terra Creta στα Χανιά βρίσκεται ανάµεσα στα 10 καλύτερα ελαιουργεία παγκοσµίως, σύµφωνα µε το World’s Best Olive Oils ranking. Η συστηµατική διάκριση της Melissa Kikizas ως Great Place to Work οφείλεται στη θετική αξιολόγηση των 300 εργαζοµένων της, οι οποίοι αποτελούν βασικό όχηµα για την επιτυχία της.

Καινοτομία: Συστατικό της επιτυχίας της Μelissa Κikizas

Η καινοτοµία αποτελεί θεµελιώδες στοιχείο της Melissa Kikizas. Η εταιρεία παρακολουθεί συνεχώς τις µεταβαλλόµενες καταναλωτικές συµπεριφορές και επιδεικνύει εξωστρέφεια, έχοντας την πρωτοπορία στα ζυµαρικά και το ελαιόλαδο παγκοσµίως. Τα πιο πρόσφατα λανσαρίσµατα περιλαµβάνουν: Ζυµαρικά µε πολτό φρέσκων λαχανικών ή αλεύρι οσπρίων, High Protein Ζυµαρικά µε πρωτεΐνη βρώµης, Ζυµαρικά µε αλεύρι TEFF και αµάρανθο, Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο µε φυσικά εκχυλισµένο φρέσκο βασιλικό, λεµόνι ή σκόρδο, που παράγεται µε µια καινοτόµο µέθοδο ήπιας φυσικής εκχύλισης απευθείας στο ελαιόλαδο, ώστε να διαφυλάσσονται όλα τα αρώµατα των καρπών και των βοτάνων.

Ανθρώπινο Δυναμικό: Η ψυχή της εταιρείας

Η Melissa Kikizas βραβεύθηκε και φέτος, για 6η φορά, ως Great Place to Work, αποτελώντας επισφράγισµα του δυνατού δεσµού που έχει αναπτυχθεί ανάµεσα στους εργαζοµένους και στην εταιρεία. Η διάκριση αυτή δυναµώνει τη δέσµευση της εταιρείας στους ανθρώπους της για ένα εργασιακό περιβάλλον όπου κάθε µέλος της οµάδας µπορεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, µε συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη. Με την εδραίωση ενός συστήµατος αµοιβών και παροχών, η εταιρεία επιβραβεύει την αφοσίωση και την προσπάθεια του προσωπικού της. Παροχές όπως bonus απόδοσης, επιδόµατα, δραστηριότητες well-being, υποτροφίες σπουδών και χρηµατοδότηση µεταπτυχιακών προγραµµάτων, δωρεάν διάθεση προϊόντων Melissa και Terra Creta, εκµάθηση ξένων γλωσσών, τακτική επιβράβευσης συµπεριφορών, ταξιδιωτικές επιταγές, εορταστικά καλάθια και πολλά άλλα, συνθέτουν την καθηµερινότητα στη Melissa Kikizas. Η εταιρεία επενδύει επίσης σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και εξέλιξης, καθώς και σε προγράµµατα επιβράβευσης εξαιρετικών πρακτικών και εφαρµογών.

Με πίστη στις αξίες μας, την ποιότητα των προϊόντων μας και σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, πορευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.

Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα

Η Melissa Kikizas εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 45 χώρες, µε τις εξαγωγές να αποτελούν περίπου το 50% του τζίρου της. Σε συνδυασµό µε πολλές από τις ισχυρότερες αλυσίδες λιανεµπορίου στον κόσµο, ενισχύει σηµαντικά την ανάπτυξή της ετησίως.

Στήριξη της Εγχώριας Παραγωγής και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η εταιρεία επενδύει στη βιώσιµη ανάπτυξη µε ποικίλους τρόπους. Έχει ήδη προχωρήσει σε τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην εγκατάσταση της Λάρισας, καλύπτοντας περίπου το 15% των αναγκών του εργοστασίου. Επιπροσθέτως, άνω του 65% των οργανικών αποβλήτων του εργοστασίου της Λάρισας καταλήγει στην παραγωγή βιοαερίου. Με τις δύο ακαδηµίες της, την Ακαδηµία Σίτου Melissa από το 2015 και την Ακαδηµία Ελιάς Terra Creta, η Melissa Kikizas επενδύει στην αναβάθµιση της αγροτικής παραγωγής, εκπαιδεύοντας τους παραγωγούς της στις πιο σύγχρονες µεθόδους καλλιέργειας, ενώ σε συνεργασία µαζί τους, διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των εγχώριων πρώτων υλών. Μελλοντικά, η εταιρεία στοχεύει σε στρατηγική απανθρακοποίησης, συνεχή προώθηση βιώσιµων πρακτικών και έρευνα για εκµετάλλευση των υποπροϊόντων παραγωγής ελαιολάδου, πάντοτε µε γνώµονα τον σεβασµό στον άνθρωπο, την προστασία του περιβάλλοντος και τη λειτουργία της σύµφωνα µε τις επιταγές της βιώσιµης ανάπτυξης.

Μelissa Κikizas: Ποιότητα και ψηφιακός μετασχηματισμός

Η καθετοποίηση της παραγωγής επιτρέπει στη Melissa Kikizas να ελέγχει την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τα πρωταρχικά βήµατα στο χωράφι και την αλληλεπίδραση µε τους παραγωγούς, στις υπερσύγχρονες υποδοµές παραγωγής. Η εταιρεία επενδύει διαρκώς στον ψηφιακό µετασχηµατισµό σε όλους τους κλάδους, χρησιµοποιώντας αγροµετεωρολογικούς σταθµούς, εφαρµογές ευφυούς γεωργία και έξυπνων αλγορίθµων (iBot και ΑΙ) και σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρµες για βέλτιστη δροµολόγηση.

Υποστηρίζοντας την Κοινωνία

Η Melissa Kikizas δείχνει έµπρακτα την κοινωνική της ευθύνη, χορηγώντας πάνω από 85 τόνους προϊόντων σε οργανισµούς που βοηθούν συνανθρώπους µας που χρειάζονται την υποστήριξή µας. Επιπρόσθετα, ο εθελοντισµός και η προσφορά αποτελούν βασικό συστατικό της κουλτούρας της, κάτι που αποδεικνύουν οι πολλές εθελοντικές δράσεις του προσωπικού και των οικογενειών τους στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.