Μελόνι: Η Ιταλία θα παραμείνει αταλάντευτη στην υποστήριξη της Ουκρανίας

Μελόνι: Η Ιταλία θα παραμείνει αταλάντευτη στην υποστήριξη της Ουκρανίας
epa11473267 Prime Minister of Italy Giorgia Meloni attends a meeting of the NATO-Ukraine Council during the North Atlantic Treaty Organization (NATO) Summit at Walter E. Washington Convention Center in Washington, DC, USA, 11 July 2024. The 75th Anniversary NATO Summit is taking place in Washington, DC, from 09 to 11 July 2024. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η επιλογή να υποστηρίξουμε την Ουκρανία ήταν πρωταρχικά μια επιλογή εθνικού συμφέροντος και είναι μια επιλογή που δεν θα αλλάξει», τόνισε η Μελόνι.

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε σήμερα ότι η Ιταλία θα παραμείνει αταλάντευτη στην υποστήριξη της Ουκρανίας και ότι η σημερινή στασιμότητα στον πόλεμο δείχνει πως η δυτική απάντηση στην εισβολή της Ρωσίας στη γείτονά της ήταν η σωστή.

«Πιστεύω πως η Κίνα και η Ινδία έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν για να επιλυθεί η σύγκρουση. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί είναι να πιστέψουμε πως η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί αν εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», δήλωσε η Μελόνι αφού συναντήθηκε με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο μιας διάσκεψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επιλογή να υποστηρίξουμε την Ουκρανία ήταν πρωταρχικά μια επιλογή εθνικού συμφέροντος και είναι μια επιλογή που δεν θα αλλάξει», τόνισε η Μελόνι μιλώντας στο ετήσιο επιχειρηματικό φόρουμ TEHA στη βόρεια Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: