Mercedes-Benz: Η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έφερε βουτιά 19% στα κέρδη

Mercedes-Benz: Η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έφερε βουτιά 19% στα κέρδη
epa08501692 Flags with the Mercedes logo at the Mercedes-Benz factory in Ludwigsfelde, Germany, 22 June 2020. Brandenburg's prime minister Woidke visited Mercedes-Benz's heavy vehicle and MTU's airline engine factories, with particular interest on how the coronavirus Covid-19 pandemic has affected the companies. EPA/ADAM BERRY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα κέρδη της Mercedes-Benz σημείωσαν σημαντική πτώση το δεύτερο τρίμηνο του 2024, καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων μειώθηκαν και η ζήτηση στην Κίνα εξασθένησε.

Η Mercedes-Benz Group ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 19% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, φθάνοντας τα 4,04 δισεκατομμύρια ευρώ (4,4 δισεκατομμύρια δολάρια). Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη δραστική πτώση των πωλήσεων των επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων και την εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα.

Η εταιρεία αναθεώρησε τις προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, μειώνοντάς το από 12% σε 11%. Αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της γενικότερης τάσης στις αυτοκινητοβιομηχανίες που παλεύουν με την εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα και την πτώση των αγορών αυτοκινήτων με μπαταρίες στην Ευρώπη, μετά τη μείωση ή τον τερματισμό των οικονομικών κινήτρων από τις κυβερνήσεις.

Σε αντίθεση με τη Mercedes, η BMW AG, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων, παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα με μπαταρίες, αντέχοντας καλύτερα στις προκλήσεις της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes μειώθηκαν κατά 3,7%, φθάνοντας τα περίπου 496.700 οχήματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν πτώση κατά ένα τέταρτο, ενώ οι πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων μειώθηκαν κατά 17%, λόγω αλλαγών μοντέλων και υποτονικής ζήτησης στην Κίνα.

Η Mercedes έχει αναπροσαρμόσει τα σχέδια ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των φιλοδοξιών της για τις μπαταρίες, καθώς ετοιμάζεται να δαπανήσει περισσότερα για την επικερδή σειρά αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παράλληλα, σχεδιάζει να λανσάρει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αφού η πρώτη γενιά αυτοκινήτων με μπαταρία δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: