Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο εξετάζει την απαγόρευση των iPhone 12 λόγω ακτινοβολίας

Μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο εξετάζει την απαγόρευση των iPhone 12 λόγω ακτινοβολίας
(FILES) In this file photo the apple logo is projected on a screen before the start of a product launch event at Apple's headquarters in Cupertino, California, on September 10, 2019. - Apple on September 8, 2020 fired off invitations to a September 15 online event expected to introduce a new-generation iPhone tailored for superfast 5G telecom networks. The typically tight-lipped technology titan revealed only that the presentation would be streamed starting at 1700 GMT from its headquarters in Silicon Valley. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Η έρευνα αφορά όλα τα smartphones της Apple καθώς και τηλέφωνα άλλων εταιρειών.

Το Βέλγιο ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που μπορεί να έχει η χρήση των iPhone 12, μπαίνοντας στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που εμφανίζονται ανησυχίες για τα όρια ακτινοβολίας των τηλεφώνων της Apple.

Υπενθυμίζεται πως η ρυθμιστική αρχή παρακολούθησης ακτινοβολίας της Γαλλίας (ANFR) γνωστοποίησε την Τρίτη στην Apple πως μετά από δοκιμές στα iPhone 12 φάνηκε ότι ο Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR) του τηλεφώνου -ένα μέτρο του ρυθμού της ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων που απορροφάται από το σώμα από ένα κομμάτι του εξοπλισμού- ήταν υψηλότερος από το νομικά επιτρεπόμενο.

Από την πλευρά της, η Apple είπε πως τα τηλέφωνα που παρουσιάστηκαν το 2020 έχουν πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ως σύμφωνα με τα πρότυπα ακτινοβολίας και ότι αμφισβητεί τα ευρήματα της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ερευνητές έχουν διεξάγει τεράστιο αριθμό μελετών τις τελευταίες δύο δεκαετίες για να αξιολογήσουν τους κινδύνους για την υγεία που προκύπτουν από τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, ανέφερε το Reuters.

Ο επικεφαλής Ψηφιοποίησης του Βελγίου, Ματιέ Μισέλ, είπε πως «είναι καθήκον μου να διασφαλίσω πως όλοι οι πολίτες είναι ασφαλείς. Ζήτησα άμεσα από τη ρυθμιστική αρχή (IBPT-BIPT) μια ανάλυση σχετικά με ενδεχόμενους κινδύνους από το προϊόν» πρόσθεσε ο ίδιος, λέγοντας πως η έρευνα αφορά όλα τα smartphones της Apple καθώς και τηλέφωνα άλλων εταιρειών, σε δεύτερη φάση.

Τι γίνεται στις άλλες χώρες

Η ρυθμιστική αρχή δικτύων της Γερμανίας (BNetzA) επανέλαβε ότι τα όσα γίνονται στη Γαλλία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως οδηγός για ολόκληρη την Ευρώπη και πως θα εξέταζε το θέμα για τη γερμανική αγορά, εάν η διαδικασία στη Γαλλία είχε προχωρήσει επαρκώς.

Η ολλανδική αρχή ψηφιακής εποπτείας δήλωσε επίσης ότι εξετάζει το θέμα και θα ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική εταιρεία, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει «σημαντικός κίνδυνος για την ασφάλεια».

Το ιταλικό υπουργείο Βιομηχανίας δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προς το παρόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com