Μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο δισεκατομμυριούχος Άκμαν στηρίζει επίσημα τον Τραμπ

Μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο δισεκατομμυριούχος Άκμαν στηρίζει επίσημα τον Τραμπ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Άκμαν ακολούθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε τον Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Μπιλ Άκμαν υποστήριξε το Σάββατο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, λίγο μετά τον πυροβολισμό του Τραμπ στο αυτί σε προεκλογική συγκέντρωση.

«Θα υποστηρίξω επίσημα τον Τραμπ. Σας διαβεβαιώνω ότι πήρα αυτή την απόφαση προσεκτικά, ορθολογικά και βασιζόμενος σε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπειρικά δεδομένα» ανέφερε ο Άκμαν σε ανάρτηση του στο X.

Ο Άκμαν ακολούθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος υποστήριξε τον Τραμπ και εξέφρασε «την ελπίδα για ταχεία ανάρρωση από τους πυροβολισμούς, κατά τους οποίους ο Τραμπ χτυπήθηκε στο πάνω δεξί αυτί, αλλά δήλωσε από την εκστρατεία του ότι είναι καλά.

Η υποστήριξη του Άκμαν σηματοδοτεί μια αλλαγή από το 2021. Μετά την επίθεση υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, ο Άκμαν δημοσίευσε ότι ο Τραμπ «πρέπει να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη από όλους τους Αμερικανούς».

Ο ίδιος πρόσθεσε είχε περάσει πρόσφατα μερικές ώρες με τον Τραμπ, αλλά δεν εξήγησε το σκεπτικό πίσω από την υποστήριξή του.

Είπε ότι θα χρειαζόταν άλλη μια μακροσκελή ανάρτηση για να εκθέσει τον τρόπο σκέψης του. «Απλώς δεν είχα τον χρόνο ούτε ένιωσα την ανάγκη να γράψω την ανάρτηση, καθώς απέχουμε ακόμη μερικούς μήνες από τις εκλογές», είπε.

Η υποστήριξη του Άκμαν δεν ανέφερε τους πυροβολισμούς του Σαββάτου. Αναφέρθηκε σε αυτό σε μια μεταγενέστερη ανάρτηση: «Βρισκόμαστε στη μέση μιας επικίνδυνης στιγμής για τη δημοκρατία μας».

«Έχω καταλήξει σε αυτή την απόφαση εδώ και αρκετό καιρό, όπως έχουν ήδη καταλάβει πολλοί οπαδοί του X από τις υποστηρικτικές αναρτήσεις μου προς τον Τραμπ και τις επικρίσεις μου προς τον Μπάιντεν» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com