Μετά τις επιθέσεις στην Χεζμπολάχ, η Τουρκία επανεξετάζει την ασφάλεια των στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών

Μετά τις επιθέσεις στην Χεζμπολάχ, η Τουρκία επανεξετάζει την ασφάλεια των στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών
epa09851140 Smoke rises outside Lviv after a Russian airstrike, in Lviv, western Ukraine, 26 March 2022. Lviv Oblast governor Kozytskiy in a statement said three explosions were heard near Kryvchytsia and urged citizens to not reveal the locations on social media. On 24 February Russian troops had entered Ukrainian territory in what the Russian president declared a 'special military operation', resulting in fighting and destruction in the country, a huge flow of refugees, and multiple sanctions against Russia. EPA/Wojtek Jargilo POLAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Άγκυρα διαθέτει πρόσθετους μηχανισμούς ελέγχου σε περίπτωση που ένα τρίτο μέρος εμπλέκεται στην προμήθεια ή την παραγωγή των συσκευών.

Η Τουρκία επανεξετάζει τα μέτρα της για την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της μετά τις φονικές εκρήξεις στο Λίβανο, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Οι φορητοί ασύρματοι που χρησιμοποιούνται από την Χεζμπολάχ εξερράγησαν την Τετάρτη σε όλο το νότιο τμήμα του Λιβάνου, στην πιο θανατηφόρα ημέρα της χώρας από τότε που ξέσπασαν οι διασυνοριακές μάχες μεταξύ της οργάνωσης και του Ισραήλ πριν από σχεδόν ένα χρόνο, πυροδοτώντας τις εντάσεις μετά από παρόμοιες εκρήξεις των βομβητών των μαχητών την προηγούμενη ημέρα.

Ο Τούρκος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αποκλειστικά εξοπλισμό εγχώριας παραγωγής, αλλά η Άγκυρα διαθέτει πρόσθετους μηχανισμούς ελέγχου σε περίπτωση που ένα τρίτο μέρος εμπλέκεται στην προμήθεια ή την παραγωγή των συσκευών.

«Είτε στις επιχειρήσεις που διεξάγουμε, είτε στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, είτε στο παράδειγμα του Λιβάνου, τα μέτρα επανεξετάζονται και νέα μέτρα αναπτύσσονται στο πλαίσιο των διδαγμάτων που αντλούνται μετά από κάθε εξέλιξη», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Στο πλαίσιο αυτού του περιστατικού, διεξάγουμε τις απαραίτητες εξετάσεις», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις εκρήξεις της Τρίτης, πηγές ανέφεραν ότι ισραηλινοί κατάσκοποι πυροδότησαν εξ αποστάσεως εκρηκτικά που τοποθέτησαν σε παραγγελία της Χεζμπολάχ με 5.000 βομβητές πριν εισέλθουν στη χώρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι η ίδρυση μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ειδικά για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης και ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το θεωρεί απαραίτητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com