Μετά τους δασμούς της ΕΕ, η κινεζική BYD «απειλεί» με αυξήσεις τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μετά τους δασμούς της ΕΕ, η κινεζική BYD «απειλεί» με αυξήσεις τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
(FILES) The BYD logo is seen on the BYD stand at the Beijing Auto Show in Beijing on May 3, 2024. China's electric vehicle giant BYD opened a new plant in Thailand on July 4, continuing its international expansion despite a market slowdown and tariff row between Beijing and the European Union. (Photo by GREG BAKER / AFP) Photo: AFP
Η κινεζική εταιρεία θα παράγει σχεδόν όλα τα EVs της στην Ουγγαρία.

Προειδοποίηση για αύξηση των τιμών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της που πωλούνται στην Ευρώπη έστειλε η κινεζική BYD, τονίζοντας πως οι σχεδιαζόμενοι δασμοί της ΕΕ στα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα οδηγήσουν σε υψηλότερες τιμές και θα αποτρέψουν τους αγοραστές.

«Η ευρωπαϊκή αγορά EV χρειάζεται περισσότερη θετική εκπαίδευση, η εμπιστοσύνη είναι χαμηλή. Το πρόβλημα είναι η υψηλή τιμή και το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει πλέον δασμούς», δήλωσε στο Reuters η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Στέλλα Λι, στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι.

«Ποιος πληρώνει το λογαριασμό; Οι καταναλωτές. Έτσι, αυτό κάνει τους ανθρώπους να ανησυχούν πολύ. Θα σταματήσει τους φτωχότερους ανθρώπους από το να αγοράζουν».

Η Λι πρόσθεσε ότι η BYD δεν είχε ακόμη αποφασίσει ποια θα είναι η στρατηγική της για να αντιμετωπίσει το επιπλέον κόστος.

«Οι πολιτικοί θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους δασμούς, προσθέτοντας περισσότερο κόστος στην αυτοκινητοβιομηχανία και φέρνοντας συγκεχυμένες πληροφορίες στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα ευρωπαϊκά κατασκευαστικά σχέδια της BYD, η Λί δήλωσε ότι η εταιρεία θα παράγει σχεδόν όλα τα EVs της στην Ουγγαρία και ότι θα «αγοράσει το μέγιστο από Ευρωπαίους προμηθευτές» όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού της.

Θα συναρμολογήσει τα πακέτα μπαταριών στην Ευρώπη, αλλά το κύτταρο θα εξακολουθεί να προέρχεται από την Κίνα.

Πρόσθεσε ότι η χαμηλότερη τιμή που θα είναι σε θέση να πουλήσει η BYD στη Γερμανία, και στην Ευρώπη ευρύτερα, είναι περίπου «30.000 ευρώ-περίπου».

Σε ερώτηση γιατί η BYD δυσκολεύεται στη Γερμανία, είπε: «Η BYD δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στη Γερμανία. Νομίζω ότι δεν δημιουργήσαμε σωστά την υποδομή».

«Τώρα απλώς διορθώνουμε και αρχίζουμε να χτίζουμε το δίκτυό μας. Πρέπει να προσθέσουμε περισσότερα σημεία εξυπηρέτησης, κάτι που έχουμε ήδη κάνει, και περισσότερα δίκτυα αντιπροσώπων», δήλωσε.

«Θα δείτε την αλλαγή πολύ σύντομα – θα δείτε πολλά αυτοκίνητα BYD στους δρόμους της Γερμανίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com