Μετά τους Χούθι, η κακοκαιρία «βαραίνει» την παγκόσμια ναυτιλία: Τα προβλήματα της Maersk στην Αφρική

Μετά τους Χούθι, η κακοκαιρία «βαραίνει» την παγκόσμια ναυτιλία: Τα προβλήματα της Maersk στην Αφρική
(FILES) Containers of Danish shipping and logistics company Maersk are seen in Copenhagen, Denmark, on September 14, 2023. Shipping giant Maersk said on December 31, 2023 it was suspending the passage of vessels through a key Red Sea strait for 48 hours, after Yemeni rebels attacked one of its merchant ships. (Photo by SERGEI GAPON / AFP) Photo: AFP
Τα πλοία θα αναγκαστούν να αναζητήσουν καταφύγιο και να αλλάξουν την πορεία τους για να αποφύγουν την περιοχή.

Η Maersk προειδοποίησε ότι τα πλοία που δραστηριοποιούνται κατά μήκος των ακτών της Νότιας Αφρικής πιθανόν να επηρεαστούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες.

Ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός ανέφερε σε συμβουλή προς τους πελάτες του τη Δευτέρα ότι αναμένονται ισχυροί άνεμοι, υψηλά κύματα και έντονη βροχόπτωση, ιδίως μεταξύ Κέιπ Τάουν και Πορτ Ελίζαμπεθ, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις, καθώς τα πλοία θα αναγκαστούν να αναζητήσουν καταφύγιο και να αλλάξουν την πορεία τους για να αποφύγουν την περιοχή.

Η προειδοποίηση της Maersk έρχεται εν μέσω της αναταραχής που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια ναυτιλία η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα λόγω των επιθέσεων από τους -υποστηριζόμενους από το Ιράν- Χούθι της Υεμένης κατά πλοίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: