Microsoft και Apple εγκαταλείπουν τη θέση της στο Δ.Σ. της OpenΑΙ

Microsoft και Apple εγκαταλείπουν τη θέση της στο Δ.Σ. της OpenΑΙ
The Microsoft and OpenAI logos are seen on screens in this illustration photo in Warsaw, Poland on 21 November, 2023. Former head of OpenAI Sam Altman has said he is still willing to lead the company after his ousting if two board members resign according to The Verge. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δηλώσει προηγουμένως η Microsoft θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έρευνα για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Πως θα εγκαταλείψει τη θέση παρατηρητή που κατέχει στο διοικητικό συμβούλιο της OpenAI λόγω ρυθμιστικού ελέγχου για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δήλωσε η Microsoft.

Ο αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος της Microsoft, Keith Dolliver, απηύθυνε μια επιστολή στην OpenAI αργά την Τρίτη, λέγοντας ότι η θέση παρείχε πληροφορίες για τις δραστηριότητες του διοικητικού συμβουλίου χωρίς να διακυβεύεται η ανεξαρτησία του.

Η Microsoft έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην startup, με τη συνολική επένδυσή της μέχρι σήμερα να ανέρχεται στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει γίνει ουσιαστικά ο ηγέτης στην ώθηση προς τα θεμελιώδη μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, δεδομένης της επένδυσης και της συνεργασίας της με την OpenAI.

Η Apple αναμενόταν επίσης να αναλάβει ρόλο παρατηρητή στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI ως μέρος μιας συμφωνίας για την ενσωμάτωση του ChatGPT στις συσκευές του κατασκευαστή iPhone, αλλά δεν θα το έκανε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δηλώσει προηγουμένως η Microsoft θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έρευνα για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, κατά την εξέταση των αγορών “εικονικών κόσμων” και γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: