Μικρή ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το χαμηλό των 2 ετών

Μικρή ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το χαμηλό των 2 ετών
Photo: pixabay.com
Ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 9%, μετά τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση από το 1987.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν την Τρίτη, αφού έπεσαν σε χαμηλά έξι μηνών τη Δευτέρα συντονίζοντας την ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές και εν μέρει στηριζόμενες σε μια πληθώρα εταιρικών κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,8%, λίγο πριν τις 10:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), αφού ο δείκτης κατέγραψε τη Δευτέρα την πιο απότομη τριήμερη πτώση του από τον Ιούνιο του 2022, κλείνοντας για δεύτερη ημέρα κάτω από το βασικό όριο των 500 μονάδων.

Ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 9%, μετά τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση από το 1987 στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο κλάδος των ταξιδιών ήταν ο κορυφαίος κερδισμένος μεταξύ των κλάδων, με επικεφαλής την άνοδο 2,1% της InterContinental Hotels Group, αφού ο ιδιοκτήτης της Holiday Inn ανακοίνωσε υψηλότερα νούμερα στο δεύτερο τρίμηνο.

Μετοχές

Μεταξύ των επιμέρους κινήσεων των μετοχών, η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena σημείωσε άνοδο 8,2% αφού αύξησε τις προοπτικές των κερδών της.

Η Adecco κέρδισε σχεδόν 5%, ακόμη και όταν η ελβετική εταιρεία εύρεσης προσωπικού επισήμανε ότι οι δυσοίωνες τάσεις προσλήψεων θα συνεχιστούν και το τρίτο τρίμηνο.

Η μετοχή της Zalando κέρδισε 4% αφού η διαδικτυακή αγορά μόδας ανακοίνωσε αύξηση 18,5% στα λειτουργικά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Η Abrdn κέρδισε 3,7% παρά το γεγονός ότι η βρετανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ανακοίνωσε μια μέτρια πτώση στα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com