Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Έτσι εγκρίθηκε το μέρισμα – Επενδύσεις για τη μείωση των ρύπων

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Έτσι εγκρίθηκε το μέρισμα – Επενδύσεις για τη μείωση των ρύπων
Ο Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μιλάει σε πάνελ, στο 28th Annual Economist Government Roundtable, στο Λαγονήσι, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ECONOMIST IMPACT/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μέρισμα έχει σημερινή μερισματική απόδοση 4,5%, ενώ η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας ανήλθε στο 18%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωσε στη γενική συνέλευση τις πολύ καλές επιδόσεις της τράπεζας που οδήγησαν τον επόπτη να εγκρίνει το μέρισμα. Το συνολικό αποθεματικό που σχηματίστηκε για τον σκοπό αυτό είναι 508.368.162,62 ευρώ, εκ των οποίων 332 εκατ. αφορούν το μέρισμα προς τους μετόχους και το επιλέξιμο προσωπικό ως μεταβλητές αποδοχές (bonus). Το μέρισμα έχει σημερινή μερισματική απόδοση 4,5%, ενώ η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας ανήλθε στο 18%.

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι ο επόπτης αναγνώρισε τον καθαρό ισολογισμό, την υψηλή ρευστότητα και την υγιή κερδοφορία της τράπεζας. Αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση της τράπεζας από διεθνείς οίκους, επισημαίνοντας την αυξημένη αποτελεσματικότητα και την απλοποίηση των διαδικασιών της τράπεζας. Το 98% των συναλλαγών της πραγματοποιούνται από εναλλακτικά κανάλια και το 60% μέσω κινητού και υπολογιστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι έρευνες αγοράς επιβεβαιώνουν τη βελτίωση των υπηρεσιών της τράπεζας, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες. Ο κ. Μυλωνάς υπογράμμισε τη δέσμευση της τράπεζας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας ότι θα γίνουν επενδύσεις για τη μείωση των ρύπων που συνδέονται με το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας.

Στην ομιλία του, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε την εξωστρεφή προσέγγιση του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και τη δέσμευση της τράπεζας στον οικονομικό εγγραμματισμό. Προέβλεψε ένα μακροοικονομικό σταθερό περιβάλλον, το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε ισχυρή ζήτηση δανεισμού για επιχειρηματικά έργα και από ιδιώτες.

Τα αποτελέσματα της τράπεζας θα συνεχίσουν να είναι πολύ ικανοποιητικά, επιβραβεύοντας την εμπιστοσύνη των μετόχων. Ο κ. Μυλωνάς ευχαρίστησε τη διοικητική του ομάδα, τους εργαζόμενους και το ΤΧΣ για τη συνεργασία τους και την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: