Εκλογές για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης – Ο Κασσελάκης δεν σήκωσε το γάντι

Εκλογές για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Πολάκης – Ο Κασσελάκης δεν σήκωσε το γάντι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κρίνει τις εξελίξεις στην ηγεσία η συνεδρίαση της ΠΓ που είναι σε εξέλιξη.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη και τους βουλευτές που ανοίκουν στους “87” να ζητούν κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου, δημιουργώντας αναταράξεις εντός του κόμματος. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 ώρες κατέδειξε το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος και τη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους των βουλευτών στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του News247.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σήκωσε το γάντι και απάντησε στο αίτημα Πολάκη τα εξής: «Σ’ αυτήν την περίπτωση θα μπορούσατε να μου κάνετε πρόταση μομφής. Αλλά να ξέρετε ότι αυτό θα κάνει κακό στο κόμμα μας και δεν είναι η εξέλιξη που θέλουμε. Θα μας διχάσει, θα μας ρευστοποιήσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προτάσεις για καταστατικές αλλαγές, που κατέθεσε ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα συζητηθούν σήμερα αλλά μετατίθενται για την Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο. Οι αλλαγές αυτές αφορούν ζητήματα όπως η ονομασία του κόμματος και οι θητείες των βουλευτών, με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να αναμένεται να εκφράσουν διαφορετικές απόψεις.

Εντός του κόμματος υπάρχουν φωνές που ζητούν εκλογές για νέα ηγεσία, ενώ η πρόταση μομφής κατά του προέδρου βρίσκεται στο τραπέζι. Εάν η πρόταση αυτή κατατεθεί και εγκριθεί, θα οδηγήσει σε σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου για την επανεξέταση της ηγεσίας. Παράλληλα, η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει σήμερα, με τον Χρήστο Σπίρτζη να καλείται να δώσει εξηγήσεις, ενώ η πιθανή διαγραφή του από τον πρόεδρο δημιουργεί έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνονται ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, που θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία του κόμματος, με τις επόμενες ημέρες να είναι κρίσιμες για τις ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: