Μίλτον: Τεράστιο το οικονομικό κόστος – Ζημιές που αγγίζουν τα 50 δισ. δολάρια για τον ασφαλιστικό κλάδο

Μίλτον: Τεράστιο το οικονομικό κόστος – Ζημιές που αγγίζουν τα 50 δισ. δολάρια για τον ασφαλιστικό κλάδο
epaselect epa11652500 A boat is seen on a roadside among debris after Hurricane Milton swept through Bradenton, Florida, USA, 10 October 2024. According to the National Hurricane Center, Hurricane Milton made landfall on the west coast of Florida on Wednesday evening as a category 3 storm bringing significant weather impacts with heavy rains, flooding and tornadoes across the state. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο τυφώνας Μίλτον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο στις ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Μίλτον έχει προκαλέσει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, με τις συνολικές ζημιές να εκτιμώνται μεταξύ 160 και 180 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την AccuWeather.

Οι ζημίες για τον ασφαλιστικό κλάδο μπορεί να φτάσουν τα 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Fitch Ratings.

Η καταιγίδα, που έπληξε τη Φλόριντα αφήνοντας πίσω του θύματα, θεωρείται μια από τις πιο δαπανηρές στην ιστορία των ΗΠΑ, ακολουθώντας τον τυφώνα Ίαν του 2022. Οι εκτεταμένες πλημμύρες και η ισχυρή καταιγίδα συνέβαλαν στο να μείνουν πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς ρεύμα, ενώ πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Παρά το μέγεθος των ζημιών, οι ειδικοί τονίζουν ότι, αν η καταιγίδα είχε ακολουθήσει διαφορετική πορεία, το κόστος θα μπορούσε να είχε υπερβεί τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Fitch Ratings προβλέπει ότι οι ζημιές θα επηρεάσουν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου για πολλές μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, κυρίως αυτές με ισχυρή παρουσία στη Φλόριντα.

Η έκθεση τονίζει επίσης ότι ο Μίλτον θα επηρεάσει τον αντασφαλιστικό τομέα, αλλά η Fitch δεν αναμένει ότι θα πλήξει την πιστοληπτική ικανότητα των μεγάλων εταιρειών, καθώς διαθέτουν «πολύ ισχυρά επίπεδα κεφαλαίων».

Οι τυφώνες έχουν ιστορικά προκαλέσει τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και ο Μίλτον δεν αποτελεί εξαίρεση. Αν και η περιοχή απέφυγε το χειρότερο, τα ασφαλιστικά ταμεία θα δοκιμαστούν σκληρά τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: