Μήνυση από την Warner Bros. στο NBA για τη συμφωνία των 77 δισ. δολαρίων

Μήνυση από την Warner Bros. στο NBA για τη συμφωνία των 77 δισ. δολαρίων
View of the NBA logo outside the NBA flagship store in Beijing, China, 9 October 2019. Houston Rockets ietms are off the shelf in Beijing NBA flagship store due to Morey's tweet on Hong Kong in Beijing, China, 9 October 2019. (Photo by Song Jiaru / Imaginechina / Imaginechina via AFP) Photo: AFP
Μετά τις συμφωνίες δικαιωμάτων με το ESPN της Walt Disney, την NBCUniversal που ανήκει στην Comcast και την Amazon.com.

Η Warner Bros, Discovery κατέθεσε μήνυση εις βάρος του NBA αφού η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο απέρριψε του κολοσσού των αμερικανικών media για τα δικαιώματα μετάδοσης, ανέφερε την Πέμπτη το CNBC.

Το Reuters σημειώνει πως το NBA απέρριψε την Τετάρτη την προσφορά του αθλητικού τμήματος TNT της Warner -τερματίζοντας τη συνεργασία τους που διήρκεσε τέσσερις δεκαετίες- και ανακοίνωσε νέες συμφωνίες δικαιωμάτων με το ESPN της Walt Disney, την NBCUniversal που ανήκει στην Comcast και την Amazon.com σε μια 11ετή συμφωνία αξίας 77 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Έχουμε ανταποκριθεί στην προσφορά της Amazon, όπως έχουμε συμβατικό δικαίωμα να κάνουμε, και δεν πιστεύουμε ότι το NBA μπορεί να την απορρίψει», ανέφερε η TNT Sports σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι συνεχίζει να ανυπομονεί για την επόμενη σεζόν, «συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού «Inside the NBA»».

Οι συμφωνίες για τα δικαιώματα μετάδοσης εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του πρωταθλήματος την περασμένη εβδομάδα.

«Οι ψηφιακές ευκαιρίες με την Amazon ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το παγκόσμιο ενδιαφέρον για το ΝΒΑ», δήλωσε ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ προσθέτοντας «Και η τεράστια βάση συνδρομητών του Prime Video θα επεκτείνει δραματικά την ικανότητά μας να προσεγγίζουμε τους θαυμαστές μας με νέους και καινοτόμους τρόπους.».

Οι νέες συμφωνίες θα τεθούν σε ισχύει το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com