Μισέλ Μπαρνιέ: Επιχείρηση προστασίας της γαλλικής οικονομίας, με τη συμμετοχή των… πλουσιότερων

Μισέλ Μπαρνιέ: Επιχείρηση προστασίας της γαλλικής οικονομίας, με τη συμμετοχή των… πλουσιότερων
epa11590289 France's newly appointed Prime Minister, Michel Barnier speaks during the evening news broadcast of French TV channel TF1 with French journalist and TV host Anne-Claire Coudray in Boulogne-Billancourt, outside Paris, France, 06 September 2024. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δεσμεύτηκε να διαφυλάξει την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές, αποκλείοντας αυξήσεις φόρων για την πλειονότητα των πολιτών.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, έκανε σαφές ότι στόχος του είναι να προστατεύσει τη «δημοσιονομική αξιοπιστία» της χώρας στις διεθνείς αγορές, χωρίς όμως να επιβαρύνει περαιτέρω τους Γάλλους πολίτες με νέους φόρους.

Ανέφερε ότι σχεδιάζει να ζητήσει τη συμμετοχή των πλουσιότερων στην εθνική προσπάθεια, χωρίς να αποκλείει αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο που τους αφορά.

Αναφερόμενος στο δημοσιονομικό έλλειμμα της Γαλλίας, το οποίο ανέρχεται στο 5% του ΑΕΠ και υπερβαίνει το ευρωπαϊκό όριο του 3%, ο Μπαρνιέ τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η αξιοπιστία της χώρας στις αγορές, όπου μεγάλο μέρος του χρέους εκδίδεται εκτός συνόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί να επιβαρύνει τους φόρους για τις φτωχότερες τάξεις, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, που ήδη πληρώνουν περισσότερους φόρους σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρόλα αυτά, δήλωσε ανοιχτός στο να ζητήσει από τους πλουσιότερους μεγαλύτερη συμμετοχή, χωρίς να δεσμευτεί για την επαναφορά του φόρου μεγάλης περιουσίας.

Σε ό,τι αφορά στη μεταρρύθμιση των συντάξεων, που ισχύει εδώ και έναν χρόνο, ο Μπαρνιέ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τους κοινωνικούς εταίρους για βελτιώσεις, χωρίς να αμφισβητήσει το οικονομικό πλαίσιο που καθορίζεται από τον νόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: