Το MIT Enterprise Forum Greece παρουσιάζει την Γενομική
- 30/09/2013, 09:27
- SHARE
Ο τομέας που συνδυάζει τη βιολογία με την πληροφορική αναλύεται από τέσσερις διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες.
Μετά το δυναμικό του ξεκίνημα, το MIT Enterprise Forum Greece και ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων του MIT παρουσιάζουν την Γενομική. Έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας επιστημονικής και οικονομικής δραστηριότητας. Οι εφαρμογές της είναι πολλαπλές και αναμένεται να επηρεάσουν έντονα την ανθρωπότητα, ενώ η ελληνική παρουσία είναι ιδιατέρως σημαντική, καθώς αρκετοί Έλληνες επιστήμονες, ως ερευνητές και επιχειρηματίες, εντός και εκτός Ελλάδας, συμβάλλουν ενεργά στην εξέλιξη του.
Στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μμ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387) θα λάβει χώρα η εκδήλωση με τίτλο «Ερευνητικές & Επιχειρηματικές Ευκαιρίες σε Γενομική & Βιοτεχνολογία» στην οποία θα φιλοξενηθούν τέσσερις Έλληνες επιστήμονες με σημαντική ερευνητική και επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο της Γενομικής.
Μέσα από σύντομες παρουσιάσεις και αρκετή συζήτηση με το κοινό, οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν σχετικά με την εργασία τους, τις διεθνείς εξελίξεις και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τομέα της Γενομικής.
Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι εξής:
Μανώλης Κέλλης: Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στη Σχολή Electrical Engineering & Computer Science του MIT, μέλος του εργαστηρίου Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, και του Broad Institute of MIT and Harvard, όπου διευθύνει το MIT Computational Biology Group. Το 2006 συγκαταλέχθηκε στον κατάλογο TR 35 τον οποίο εκδίδει το Technology Review στο οποίο ανήκει το MIT Enterprise Forum.
Περιστέρα Πάσχου: Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Γενετικής Πληθυσμών στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του ΔΠΘ. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στη Γενετικής του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και απέκτησε την ειδικότητα της Κλινικής Μοριακής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Yale. Είναι Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Μελέτη του Συνδρόμου Tourette.
Σεραφείμ Μπατζόγλου: Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στη Σχολή Electrical Engineering & Computer Science του Πανεπιστημίου Stanford. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στις εφαρμογές της επιστήμης των υπολογιστών στον χώρο της μοριακής βιολογίας. Το 2003 συγκαταλέχθηκε στον κατάλογο TR 100 τον οποία εξέδιδε το Technology Review στο οποίο ανήκει το MIT Enterprise Forum. Επιπλέον είναι συνιδρυτής της εταιρίας DNAnexus, Inc. και μέλος των επιστημονικών επιτροπών των εταιριών NextBio, Inc. και 23andMe, Inc.
Λεωνίδας Αλεξόπουλος: Είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ηγείται του Systems Bioengineering Group που εστιάζει στη διεπιστήμη της μηχανικής με την βιολογία. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια σπούδασε και εργάστηκε στα Πανεπιστήμια Duke, MIT και Harvard των ΗΠΑ. Έχει λάβει πλήθος διακρίσεων και είναι επιστημονικός σύμβουλος της νέας start-up εταιρίας ProtATonce.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά και φόρμα εγγραφής θα βρείτε εδώ.