Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2025: Κάνει πιο ανθεκτική την ελληνική οικονομία

Μητσοτάκης για προϋπολογισμό 2025: Κάνει πιο ανθεκτική την ελληνική οικονομία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. Σειρά μέτρων που στοχεύουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και στην ενίσχυση της προσφοράς κατοικιών ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι αυξήσεις στα εισοδήματα θα επηρεάσουν συνταξιούχους, μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, γιατρούς του ΕΣΥ και ένστολους. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν παρεμβάσεις για την αύξηση της προσφοράς κατοικιών μέσω κινήτρων για το άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων και τη μετατροπή των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε μακροχρόνιες, καθώς και αντικινήτρων για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό του 2025» η αναφορά του πρωθυπουργού.

Τη θέση πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2025, που κατατέθηκε τη Δευτέρα από την κυβέρνηση, καθιστά την ελληνική οικονομία πιο ανθεκτική εξέφρασε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτηση του στα social media ο πρωθυπουργός σταχυολόγησε 5 σημεία, λέγοντας τα εξής:

«Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό του 2025 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

  • Πρώτον, κάνει καλό στην τσέπη μας διότι περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων. Έτσι κλείνουμε σταθερά την ψαλίδα που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα.
  • Δεύτερον, νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος. Διότι το μειώνει κατά σχεδόν 5 μονάδες του ΑΕΠ αυξάνοντας επιπλέον τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και ελαφρύνοντας τις επόμενες γενιές.
  • Τρίτον, κάνει πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική την οικονομία μας διότι στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και στη μείωση των εισαγωγών.
  • Τέταρτον, κλείνει το επενδυτικό κενό που άφησε στην οικονομία μας η κρίση. Διότι συγκριτικά με το 2019 υπερδιπλασιάζει τις δημόσιες επενδύσεις που κάνουμε σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πολιτική προστασία.
  • Ποιον είναι το πέμπτο στοιχείο που θέλω να ξέρετε; Ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας σε μια στιγμή που άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, είτε βρίσκονται σε ύφεση, είτε έχουν υπερβολικά ελλείμματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: