Μητσοτάκης για την επέτειο της δολοφονίας Μπακογιάννη: «Εδώ και 35 χρόνια τα λόγια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες»

Μητσοτάκης για την επέτειο της δολοφονίας Μπακογιάννη: «Εδώ και 35 χρόνια τα λόγια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες»
(Ξένη Δημοσίευση). Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίλδη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, Λευκωσία, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024.Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με τη σύζυγό του,Φιλίππα Καρσερά, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα, στον κήπο του Μεγάρου όπου και φιλοξενείται η εικαστική έκθεση « Νήματα», που συμβολίζει έναν χάρτη της Κύπρου με τις διαδρομές της προσφυγιάς, μισό αιώνα από την τουρκική εισβολή.Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, ανήμερα της «μαύρης επετείου» έχει διπλό στόχο, αφενός τη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφετέρου την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό. ​Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά του που για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός της Ελλάδος έρχεται ανήμερα της επετείου της εισβολής για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της στους ήρωες της κυπριακής τραγωδίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού.

«Εδώ και 35 χρόνια τα λόγια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συμπλήρωση 35 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτηση όπου παρέθεσε λόγια του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος σημείωνε, μεταξύ άλλων, ότι «μπορούμε λοιπόν και διαφωνούμε γιατί, κυρίως μπορούμε να συνυπάρχουμε», τόνισε:

«Τα λόγια του Παύλου ισχύουν όσο ποτέ, καθώς δικαιώνονται στον χρόνο. Γίνονται προσωπική πυξίδα όσων ζήσαμε μαζί του. Και οδηγός στη δράση κάθε ελεύθερου πολίτη. Εδώ και 35 χρόνια νικούν και θα νικούν τις άνανδρες σφαίρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: