Μητσοτάκης: Στο Μαξίμου οι επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων

Μητσοτάκης: Στο Μαξίμου οι επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντάται με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στη Νέα Υόρκη, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πρόοδος των επενδύσεων της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίες προσελκύουν επιστημονικό προσωπικό, περιλαμβανομένων νεαρών Ελλήνων οι οποίοι είχαν φύγει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη ασχολούνται με απαιτητικά ερευνητικά προγράμματα,όπως έρευνα στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η IFPMA εκπροσωπεί περισσότερες από 90 φαρμακευτικές και ενώσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:00 θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως διαβάσατε την Τρίτη 2/4 στο Fortune και στο ρεπορτάζ της Αλεξάνδρας Γκίτση πρόκειται για τα μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations – IFPMA), η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 90 φαρμακευτικές και ενώσεις σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στην Ελλάδα με αφορμή τη σύνοδό τους που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer.

Το ρόστερ των CEO που επισκέπτονται την Ελλάδα για την τακτική στρογγυλή τράπεζα της ένωσής τους, εκτός από τον Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer περιλαμβάνει ακόμη τον Hubertus von Baumbach της BoehringerIngelheim, τον Christopher Boerner της BMS, την Elçin Barker Ergun της Menarini, τον Robert Davis της MSD, τον Joaquin Duato της Johnson & Johnson, τον Charl van Zyl της Lundbeck, τον Richard Francis της TEVA, τον Lars Fruergaard Jorgensen της Novo Nordisk, τον Carlos Gallardo της Almirall, τον Peter Guenter της Merck Group, τον Hervé Hoppenot της Incyte, τον Paul Hudson της Sanofi, τον Daniel O’Day της Gilead, τον Stefan Oelrich της Bayer, τον Osamu Okuda της Chugai, τον Dave Ricks της Eli Lilly, τον Hiroaki Ueno της Mitsubishi Tanabe, τον Christopher Viehbacher της Biogen, τον Christophe Weber της Takeda, και τους προέδρους και τα στελέχη ενώσεων του κλάδου Thomas Cueni (IFPMA), David Reddy (IFPMA), Kenshi Kinoshita (JPMA), Nathalie Moll (EFPIA) και Steve Ubl της (PhRMA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επαφές με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, εστιάζουν στη δυνατότητα της Ελλάδας να αυξήσει περαιτέρω την έρευνα και ανάπτυξη, να αυξήσει επίσης περισσότερο τις κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται εδώ και να συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια ορθής αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη νέων ευεργετικών φαρμάκων και εμβολίων.

Στο στρογγυλό τραπέζι των CEOs Βιοφαρμακευτικών Επιχειρήσεων (BCR) θα συζητηθεί εκτενώς το θέμα της νέας ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας, καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο κλάδος του φαρμάκου την επόμενη 5ετία. Η στρογγυλή τράπεζα είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ πολιτικής που διοργανώνεται ανά έξι μήνες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών, όπου οι CEO των εταιρειών-μελών συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: