Μηχανογραφικό 2024: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Μηχανογραφικό 2024: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι
Οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναρτήθηκαν έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στο Γαλάτσι, Παρασκευή 09 Ιουλίου 2021. Τέλος στην αγωνία για τους περισσότερους από 100.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς αναρτηθήθηκαν οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας. Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν στα λύκεια περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Από σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου και για για δέκα ημέρες, έως την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 οι μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2024 θα μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, επιλέγοντας τα πανεπιστήμια και τις σχολές που επιθυμούν.

Διαδικασία υποβολής

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους, θα μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέξουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ (ΣΑΕΚ πλέον).

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να μελετήσουν, να επεξεργαστούν και να αποθηκεύσουν προσωρινά το Μηχανογραφικό Δελτίο τους, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική υποβολή του.

Επιλογή τμημάτων

Κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεών τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.). Μετά την υποβολή του μηχανογραφικού, οποιαδήποτε τροποποίηση είναι δυνατή μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας και εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμβουλές για σωστή συμπλήρωση

Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου είναι ένα κρίσιμο βήμα που απαιτεί προσεκτική σκέψη και σχεδιασμό. Οι υποψήφιοι καλούνται να κάνουν εκτενή έρευνα για τις σχολές και τα προγράμματα σπουδών που τους ενδιαφέρουν, να μελετήσουν τα μαθήματα, τις απαιτήσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές κάθε σχολής.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να διατηρήσουν ευέλικτη στάση και να είναι ανοιχτοί σε εναλλακτικές επιλογές σπουδών, να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή, να αναλάβουν το ρίσκο της επιλογής τους και να επιλέξουν σχολές με βάση τα ενδιαφέροντά τους και όχι μόνο τα μόρια.

Γενικές πληροφορίες

  1. Οι υποψήφιοι προτείνεται να εκτυπώσουν ή να αποθηκεύσουν το υποβληθέν μηχανογραφικό για να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
  2. Η προθεσμία υποβολής των Μ.Δ. και Π.Μ.Δ. είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της, καμία οριστικοποίηση δεν θα είναι δυνατή.
  3. Για πληροφορίες, υποστήριξη και χρήση υπολογιστή, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στα Λύκειά τους.
  4. Οι υποψήφιοι που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2024 θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο μετά τις εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθήσουν τις οδηγίες για να εξασφαλίσουν την επιτυχή συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: