Morgan Stanley: Γιατί το supercomputer της Tesla μπορεί να φέρει ως και 600 δισ. δολάρια στην ηλεκτροκίνηση

Morgan Stanley: Γιατί το supercomputer της Tesla μπορεί να φέρει ως και 600 δισ. δολάρια στην ηλεκτροκίνηση
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία του Έλον Μασκ σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 1 δισ. δολάρια μέχρι το επόμενο έτος.

Σημαντική ενίσχυση μπορεί να δώσει στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης ο υπερυπολογιστής της Tesla, με την ονομασία Dojo, σύμφωνα με την Morgan Stanley, καθώς είναι σε θέση να αποδώσει στην εταιρεία του Έλον Μάσκ ένα «ασύμμετρο πλεονέκτημα» και να ωθήσει την κεφαλαιοποίηση της Tesla κατά σχεδόν 600 δισ. δολάρια.

Η Tesla ξεκίνησε την παραγωγή του Dojo τον Ιούλιο και σχεδιάζει να δαπανήσει πάνω από 1 δισ. δολάρια μέχρι το επόμενο έτος.

Το Dojo μπορεί να ανοίξει νέες προσπελάσιμες αγορές που «εκτείνονται πολύ πέρα από την πώληση οχημάτων σε σταθερή τιμή», ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley, σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αν ο Dojo μπορεί να βοηθήσει τα αυτοκίνητα να “βλέπουν” και να “αντιδρούν”, ποιες άλλες αγορές θα μπορούσαν να ανοίξουν; Σκεφτείτε οποιαδήποτε συσκευή στην άκρη με κάμερα που λαμβάνει αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο με βάση το οπτικό της πεδίο» σημειώνει η Morgan Stanley.

Ο επενδυτικός οίκος αύξησε τον στόχο της για τη μετοχή της Tesla σε διάστημα 12-18 μηνών κατά 60% στα 400 δολάρια -ο υψηλότερος μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών της Wall Street σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG-, γεγονός που, όπως εκτιμά, θα δώσει στην κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων κεφαλαιοποίηση περίπου 1,39 τρισ. δολαρίων.

Αυτό συγκρίνεται με την τρέχουσα χρηματιστηριακή της αξία που ανέρχεται σε περίπου 789 δισ. δολάρια, αφού η μετοχή έκλεισε στα 248,5 δολάρια την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com