Μοσκοβισί: Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει την Πέμπτη

Μοσκοβισί: Είναι προφανές ότι η αξιολόγηση δεν θα κλείσει την Πέμπτη
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, μιλάει κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τυπου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο (δεν εικονίζεται),στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Αθήνα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σκοπός είναι την Πέμπτη, στο περιθώριο του Eurogroup, να βρεθούν οι επικεφαλής των θεσμών και να αποφασίσουν υπό ποιους όρους και συνθήκες θα επέστρεφαν στην Αθήνα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, αλλά ελπίζουν ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβιοσί.

«Θα δούμε πώς μπορούμε να φθάσουμε σε μία γρήγορη ολοκλήρωση…αλλά είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει την Πέμπτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Δουβλίνο ο Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους δεν έχει επιτευχθεί αρκετή πρόοδος που θα εξασφάλιζε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Από τα μέσα Δεκεμβρίου, οπότε αναχώρησαν οι επικεφαλής της τρόικας από την Ελλάδα, έχει ουσιαστικά προκύψει ελάχιστη έως μηδαμινή πρόοδος.

Σκοπός είναι την Πέμπτη, στο περιθώριο του Eurogroup, να βρεθούν οι επικεφαλής των θεσμών και να αποφασίσουν υπό ποιους όρους και συνθήκες θα επέστρεφαν στην Αθήνα, με σκοπό να ολοκληρώσουν τη διαπραγμάτευση