Motor Oil: «Πράσινο φως» για μέρισμα – ρεκόρ 1,8 ευρώ ανά μετοχή

Motor Oil: «Πράσινο φως» για μέρισμα – ρεκόρ 1,8 ευρώ ανά μετοχή
Ο Πέτρος Τζαννετάκης υπογράμμισε ότι ο κλάδος της ενέργειας έχει παρελθόν παρόν και μέλλον και μετά από μισό αιώνα ιστορίας η εταιρεία καλείται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.

Η Γενική Συνέλευση της Μότορ Όιλ Ελλάς ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,8 ευρώ ανά μετοχή που αποτελεί μέρισμα ρεκόρ για τη ιστορία της εταιρείας. Το μέρισμα θα αποκοπεί στις 26 Ιουνίου και θα διανεμηθεί στις 3 Ιουλίου. Έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα 0,40 ευρώ από τον Νοέμβριο.

Μιλώντας προς τους μετόχους ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Τζαννετάκης υπογράμμισε ότι ο κλάδος της ενέργειας έχει παρελθόν παρόν και μέλλον και μετά από μισό αιώνα ιστορίας η Μότορ Όιλ καλείται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις. «Ευθύνη μας και στοίχημα είναι να παραμείνουμε ισχυροί και να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας με σημαντικές επενδύσεις σε νέες μορφές ενέργειας προσθέτοντας ότι η μετεξέλιξη της ΜΟΗ, στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης πρέπει να γίνει σε πλαίσιο ασφάλειας και ισορροπίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Τζαννετάκης αναφερόμενος στα σημαντικά γεγονότα του 2023 σημείωσε τη μεγάλη συντήρηση που πραγματοποιήθηκε από το Μάιο μέχρι τον Ιούλιο, η οποία γίνεται κάθε 5 χρόνια. Όπως είπε φέτος το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο θα είναι πολύ πιο δυνατά σε σχέση με πέρυσι.

Στις σημαντικότερες εξελίξεις της χρονιάς για τον όμιλο ήταν μεταξύ άλλων η ίδρυση της Hellenic Hydrogen στην οποία η ΜΟΗ έχει το 51% και η ΔΕΗ το 49%, η επανένταξη της ΜΟΗ στο MSCI το Μάρτιο, η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Θαλής στην κυκλική οικονομία ενώ πέρυσι ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά λειτουργίας νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας. Τέλος το Μάιο του 2023 έγινε η εξαγορά της Unagi ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία για την εξαγορά του υπόλοιπου 25% του Ανέμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: