«Μπλόκο» της Meta στις Gen AI διαφημίσεις για πολιτικούς

«Μπλόκο» της Meta στις Gen AI διαφημίσεις για πολιτικούς
Meta Platforms Inc. logo is pictured through a magnifying glass in this illustrative photo taken in Kyiv on 29 October, 2021. Facebook renames itself to new company brand Meta, Chief of Facebook Mark Zuckerberg said on 28 October 2021. (Photo by STR/NurPhoto) (Photo by NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τι θέλει να πετύχει η εταιρεία.

Η Meta, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook απαγορεύει στις πολιτικές εκστρατείες και στους διαφημιστές άλλων ρυθμιζόμενων κλάδων να χρησιμοποιούν τα νέα προϊόντα διαφημίσεων με τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τη Δευτέρα, αρνούμενη την πρόσβαση σε εργαλεία που οι νομοθέτες έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσαν να ενισχύσουν την εξάπλωση της παραπληροφόρησης στις εκλογές.

«Καθώς συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε τα νέα εργαλεία δημιουργίας διαφημίσεων Generative AI στο Ads Manager, οι διαφημιζόμενοι που “τρέχουν” καμπάνιες, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις για διαφημίσεις σχετικά με τη στέγαση, την απασχόληση ή την πίστωση ή κοινωνικά ζητήματα, εκλογές ή πολιτική ή σχετίζονται με την υγεία, τα φαρμακευτικά προϊόντα ή τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες δεν επιτρέπεται επί του παρόντος να χρησιμοποιούν αυτές τις λειτουργίες Generative AI», ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα που επισυνάπτεται σε διάφορες σελίδες που εξηγούν πώς λειτουργούν τα εργαλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιστεύουμε ότι αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα τους πιθανούς κινδύνους και να δημιουργήσουμε τις σωστές διασφαλίσεις για τη χρήση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης σε διαφημίσεις που σχετίζονται με δυνητικά ευαίσθητα θέματα σε ρυθμιζόμενους κλάδους», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η ενημέρωση των πολιτικών της Meta έρχονται ένα μήνα αφότου, η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα ψηφιακών διαφημίσεων στον κόσμο ανακοίνωσε ότι αρχίζει να επεκτείνει την πρόσβαση των διαφημιζόμενων σε εργαλεία διαφήμισης με τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: