MPWGR2024: Η καθοριστική σημασία της χρήσης νέων μέσων στην πολιτική επικοινωνία

MPWGR2024: Η καθοριστική σημασία της χρήσης νέων μέσων στην πολιτική επικοινωνία
Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Απόστολος Μαγγηριάδης (Δημοσιογράφος ΕΡΤ)
Οι καινοτόμοι και δημιουργικοί τρόποι χρήσης κοινωνικών δικτύων και το στοίχημα της αλληλεπίδρασης με το κοινό.

Οι αρχές της επικοινωνιακής ηγεσίας μέσα στην πολυπλοκότητα του πολιτικού στίβου εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων στο Most Powerful Women Summit 2024, που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και συγκεκριμένα στο one on one του Απόστολου Μαγγηριάδη, News Anchor της ΕΡΤ με την Κύρα Κάπη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κα. Κάπη αναφέρθηκε αρχικά στη χρήση νέων μέσων: “Ο κόσμος δεν ενημερώνεται από τα κλασικά μέσα, δεν αρκεί το δελτίο Τύπου και το δελτίο ειδήσεων. Ο κόσμος ενημερώνεται από τα social media, το feed είναι το νέο μέσο ενημέρωσης. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα: πρέπει να πάμε εμείς στον πολίτη εφόσον δεν πηγαίνει ο πολίτης στο μέσο. Πρέπει να βρίσκεις το κοινό σου μέσα στα social media και να τοποθετείς το προϊόν σου εκεί”, τόνισε.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωσε ότι παρακολουθεί και εμπνέεται από Ομπάμα, Μακρόν, Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. “Σε ένα κακό προϊόν θα αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα από πίσω, θαύματα δεν γίνονται. Το rebranding δεν είναι εύκολο, όλοι οι πολιτικοί παρακολουθούν μετρήσεις και προσπαθούν να βελτιωθούν. Αν είναι χάλια τα ποιοτικά σου χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις, η διαδικασία μπορεί να γίνει αλλά απαιτεί χρόνο, βούληση και πειθαρχία. Διατηρούμε επαφή με κοινωνία μέσα από άτομα εκτός της σφαίρας μας, μέσα από φίλους”.

“Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, ανοιχτοί, έξω στον κόσμο. Κόβουμε τα fake news στη ρίζα, δεν πρέπει να τα αφήνει κανείς, υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει. Θαυμάζω ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους χωρίς να φοβούνται να εκτεθούν, υποστηρίζουν έναν σκοπό. Εκτιμώ το πώς εκφράζεται ο Γιώργος Καπουτζίδης, η αλήθεια του”, είπε κλείνοντας η κα. Κάπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: