MPWGR2024: Η δύναμη της γνώσης στον χρηματοπιστωτικό κόσμο

MPWGR2024: Η δύναμη της γνώσης στον χρηματοπιστωτικό κόσμο
Από αριστερά: Χρήστος Τσούνης (JNBC), Εύη Τσουράκη (Παγκρήτια Τράπεζα), Νατάσα Κουκουράκη (DoValue), Βασίλης Σαμούρκας, Managing Editor Fortune Greece
Πόσο αναγκαία είναι η αλλαγή επενδυτικής κουλτούρας;

Η βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία προϋποθέτουν ένα περιβάλλον συμπερίληψης, ισότητας και εμπιστοσύνης. Οι επενδύσεις που οδηγούν σε νέες θέσεις εργασίας, ο σημαντικός ρόλος των γυναικών στην ανάκαμψη της αγοράς μετά την πανδημία, τα προγράμματα ενδυνάμωσης που προωθούν ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, ευαισθητοποιούν σε θέματα διαφορετικότητας και συμπερίληψης και ενισχύουν την εταιρική φήμη, εξετάστηκαν μεταξύ άλλων στο Most Powerful Women Summit 2024, που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Ο Βασίλης Σαμούρκας, Managing Editor Fortune Greece συνομίλησε με την Νατάσα Κουκουράκη, Marketing & Communication Director, της DoValue, την Εύη Τσουράκη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, στην Παγκρήτια Τράπεζα και τον Χρήστο Τσούνη, Co-founder & Managing Partner, της JNBC.

Αρχικά, η Νατάσα Κουκουράκη σημείωσε ότι ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός είναι απαραίτητη δεξιότητα για 21ο αιώνα και τη νέα γενιά. “Η οικονομία κινείται προς πολυπλοκότητα, αβεβαιότητα, ταχύτητα, ψηφιοποίηση, άρα υπάρχει δυσκολία στην κατανόηση. Ανάγκη ενίσχυσης της εκπαίδευσης των πολιτών. Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής. Στοιχεία του ΟΟΣΑ: οι νέοι 18-29 έχουν χαμηλότερη γνώση και ευαισθητοποίηση στη διαχείριση των χρηματοοικονομικών αποφάσεων. Στόχος μας οι πιο συνειδητές αποφάσεις μέσα από εκπαίδευση. Ήδη ξεκινάει το πρώτο e-learning πρόγραμμα, διάρκειας 2 μηνών”, τόνισε. “Οι νέοι εστιάζουν στα έξυπνα επενδυτικά και αποταμιευτικά εργαλεία. Επιτακτική ανάγκη να εμπλακούμε όλοι για τη χρηματοοικονομική επιμόρφωση των νέων”, πρόσθεσε.

Η Εύη Τσουράκη από την πλευρά της υπογράμμισε ότι η Παγκρήτια Τράπεζα μαζί με το “Women On Top” ξεκίνησε μια πρωτοβουλία στην Κρήτη για τις γυναίκες στις τοπικές κοινωνίες. “Η έρευνα θα τρέξει σε πολλές περιφέρειες αλλά η βάση μας είναι στην Κρήτη οπότε μας ενδιαφέρει να επενδύσουμε στην τοπική κοινωνία και επιλέξαμε αυτή την περιοχή. Ως Παγκρήτια έχουμε μάθει πρώτα να ακούμε και μετά να προσφέρουμε λύσεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα ρωτώντας και αναζητώντας ποια είναι τα εμπόδια και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επαγγελματικά και επιχειρηματικά” είπε και πρόσθεσε: “Προσυπογράφουμε τα Women Empowerment Principles, βλέπουμε KPIs, προβαίνουμε σε διορθωτικές κινήσεις ως προς τη συμμετοχή των γυναικών. Προσπαθούμε με μικρά βήματα να αλλάζουμε το παράδειγμα”.

“Πρέπει να αλλάζουμε επενδυτική κουλτούρα στη χώρα μας. Πέρα όμως από τους θεσμικούς, είναι και δική μας δουλειά να εκπαιδεύουμε την κοινωνία”, τόνισε, τέλος, ο Χρήστος Τσούνης. “Από επαφές με φίλους και γνωστούς είδα ότι τους ενδιέφεραν όσα έλεγα, ξεκίνησα το κανάλι στο youtube και υπήρξε ανταπόκριση ακόμα και για πράγματα όπως η αποταμίευση. Υπάρχουν προγράμματα και προϊόντα που ο κόσμος δεν γνωρίζει. Μεγάλο ενδιαφέρον από ένα νέο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: