MPWGR2024: Τι αλλάζουν οι νέες τεχνολογίες στην Υγεία και τη Φαρμακολογία

MPWGR2024: Τι αλλάζουν οι νέες τεχνολογίες στην Υγεία και τη Φαρμακολογία
Από αριστερά: Απόστολος Καραμπίνης (Karabinis Medical), Βασίλης Αποστολόπουλος (Όμιλος Ιατρικού Αθηνών), Ειρήνη Αγαπηδάκη (Αν. Υπ. Υγείας), Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair Fortune Greece
Πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα νέα εργαλεία και πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Υγεία;

Η καταλυτική επίδραση της τεχνολογίας στην Φαρμακολογία και την Υγεία, βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στο Most Powerful Women Summit 2024, που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η Αναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair, Fortune Greece συνομίλησε με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, τον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, CEO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και τον Απόστολο Καραμπίνη, President & Managing Director της Karabinis Medical.

Η κα. Αγαπηδάκη, μίλησε για μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία αφήνουμε την κρίση και ενσωματώνουμε νέες τεχνολογίες για πρόληψη και θεραπεία, και εξάλειψη ανισοτήτων στην υγεία και αναφέρθηκε στα νέα καινοτόμα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και τις απειλές στη δημόσια υγεία.” Έχουμε εντάξει προγράμματα και στο Ταμείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων, κινητές μονάδες εμβολιασμού και μέτρων προφύλαξης. Προωθούμε μεταρρυθμίσεις για πρόληψη, προσωπικό ιατρό, τηλεϊατρική, wareables, κατ’ οίκον νοσηλεία και σταματάμε να ταυτίζουμε την υγεία με το νοσοκομείο”, τόνισε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας. Παράλληλα, στάθηκε στο Πρόγραμμα Γεννηματά, στο οποίο διευρύνθηκε το ηλικιακό εύρος. “Μέσα από τις εξετάσεις, οι γυναίκες βελτιώνουμε την υγεία μας αλλά και τον δείκτη της υγείας του πληθυσμού συνολικά. Έχουμε τα εργαλεία, τα προγράμματα, τους πόρους και τη γνώση”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, υπογράμμισε ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας είναι συμπληρωματικοί και όχι ανταγωνιστικοί. και μίλησε για την ανάγκη μετάβασης σε ένα σύστημα προαγωγής της υγείας, ολοκληρωμένη φροντίδα σε όλη τη διάρκεια ζωής, “Το υπουργείο Υγείας αντιλαμβάνεται την ανάγκη ενσωμάτωσης της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην υγεία”, τόνισε. Επίσης, ο CEO του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών αναφέρθηκε στους στόχους για επόμενη 10ετία: “Αυξάνουμε αποτύπωμά μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, υιοθετούμε νέες τεχνολογίες νωρίς και συμμετέχουμε στην εξέλιξή τους μέσω στρατηγικών συμφωνιών με κατασκευαστές ρομπτοτικών συστημάτων κλπ.”.

Τέλος, ο  Απόστολος Καραμπίνης χαρακτήρισε την πρόληψη ακρογωνιαίο λίθο, αναγνώρισε ότι το δημοσιονομικό κόστος είναι τεράστιο, και υποστήριξε ότι θα πρέπει να προλαμβάνουμε το πρόβλημα και όχι μόνο να το αντιμετωπίζουμε. Έκανε ειδική αναφορά στο “Hypertension & Diabetes Corner”, με το οποίο ενισχύεται η συμμόρφωση των ανθρώπων με καρδιαγγειακό κίνδυνο και αυτό οδηγεί στη ρύθμιση. Κατά τον President & Managing Director της Karabinis Medical, αιχμή του δόρατος για το μέλλον το τρίπτυχο: ανταγωνιστικότητα – ποιότητα – after sale service σε Β2Β και σε επίπεδο καταναλωτή. “Προσεγγίζουμε για πρώτη φορά τον καταναλωτή. Επενδύουμε στο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης, σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας, στην καινοτομία, για να έχουμε καινοτόμα προϊόντα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: