MPWGR2024: Το μέλλον της εργασίας – Ο ρόλος δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

MPWGR2024: Το μέλλον της εργασίας – Ο ρόλος δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Ο ρόλος του εργοδότη του μέλλοντος, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι τάσεις στην αγορά εργασίας.

Ο ρόλος του εργοδότη του μέλλοντος, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και οι τάσεις στην αγορά εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο συζήτησης στο Most Powerful Women Summit 2024 που διοργανώνει το Fortune Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Στο πάνελ που συντόνισε η Μαρία Ακριβού, Senior Editor του Fortune Greece, συμμετείχαν η Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο  Λάμπρος Τσόλκας, Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής τομέα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Accenture και η Νατάσα Πασχάλη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου της Eurobank.

 

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις δράσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αγορά εργασίας. Ακόμα, μίλησε για τη σημασία που έχει για το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η κουλτούρα της συμπερίληψης.

Στη συνέχεια, μίλησε για μέτρα της κυβέρνησης όπως η άδεια μητρότητας στις ελεύθερες επαγγελματίες, στα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, για προσθήκη κέντρων δημιουργικής απασχόλησης κυρίως σε περιφερειακές πόλεις.

Η κ. Πασχάλη τόνισε πως η Eurobank εστιάζει στην αντιμετώπιση των πιέσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητα τους, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται με καλύτερους όρους τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν.

«Οι εργοδότες οφείλουν με ένα τρόπο πιο ολιστικό να αντιμετωπίζουν το θέμα της ευημερίας των ανθρώπων τους» σημείωσε.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Τσόλκας είπε ότι εργοδότης επιλογής είναι αυτός που αναπτύσσει τον άνθρωπο, ανεξάρτητα από το σε ποια στιγμή της ζωής τους βρίσκεται. «Αυτός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε ο εργαζόμενος να μαθαίνει, να εξελίσσεται διαρκώς στις ανάγκες του εργασιακού χώρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: