Ναυάγιο Σικελία: Ανασύρθηκε η σορός του Μάικ Λιντς – Συνεχίζονται οι έρευνες

Ναυάγιο Σικελία: Ανασύρθηκε η σορός του Μάικ Λιντς – Συνεχίζονται οι έρευνες
epa11558188 Rescue personnel arrive with another body of a passenger from Bayesian yacht after the recovery by fire brigade divers, in the port of Porticello, near Palermo, Sicily Island, Italy, 21 August 2024. Search efforts continued on 21 August to find the six missing passengers of the Bayesian luxury sailboat that sank off Porticello near Palermo at dawn on 19 August. EPA/IGOR PETYX Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την Τετάρτη οι δύτες είχαν ανασύρει τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος.

Οι δύτες ανέσυραν και τον πέμπτο νεκρό από τους έξι αγνοούμενους στο ναυάγιο του σούπερ γιοτ Bayesian ανοικτά του Πορτιτσέλο στην Σικελία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για τον Μάικ Λίντς.

Χθες, οι δύτες είχαν ανασύρει τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος.

Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Παλέρμο. Δεν έχουν αναγνωρισθεί επισήμως.

Νωρίς το πρωί επαναλήφθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του τελευταίου νεκρού που παραμένει παγιδευμένος στο ναυαγισμένο γιοτ και, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, πρόκειται για την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς Χάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Σικελίας, Σαλβατόρε Κότσινα, δήλωσε στον Guardian σήμερα το πρωί ότι το πέμπτο πτώμα μέσα από το γιοτ έχει ανακτηθεί επιτυχώς και μεταφέρθηκε στον προβλήτα του Πορτιτσέλο. Οι ομάδες καταδύσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχουν συνεχίζουν από το πρωί για τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοούμενου.

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες», δήλωσε ο Τζουζέπε Πετρόνε, εθνικός διευθυντής της υπηρεσίας καταδύσεων της πυροσβεστικής στον Guardian. «Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να ανακτήσουμε το έκτο πτώμα σήμερα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το BBC, oι ανακριτές ανέκριναν τον καπετάνιο, Τζέιμς Κάτφιλντ, για δύο ώρες. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα εν μέσω προειδοποιήσεων για καιρικά φαινόμενα, πριν από την εκδήλωση μιας βίαιης καταιγίδας που προκάλεσε ένα υδροσίφωνα, ή μίνι τυφώνα, ο οποίος ανέτρεψε το σκάφος να μέσα σε λίγα λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: