Ναυάγιο Σικελία: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας – Το «αβύθιστο» σκάφος και τα αναπάντητα ερωτήματα

Ναυάγιο Σικελία: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας – Το «αβύθιστο» σκάφος και τα αναπάντητα ερωτήματα
epa11558027 Rescue personnel carry one of two bodies of missing passengers from Bayesian yacht after their recovery by fire brigade divers, in Porticello, near Palermo, Sicily Island, Italy, 21 August 2024. Search efforts continued on 21 August to find the six missing passengers of the Bayesian luxury sailboat that sank off Porticello near Palermo at dawn on 19 August. EPA/IGOR PETYX Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ερευνητές εξετάζουν πιθανές κατηγορίες για «ναυάγιο και πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας» κατά αγνώστων προσώπων.

Η Εισαγγελία του Τερμίνι Ιμερέζε, με επικεφαλής τον εισαγγελέα Αμπρότζιο Καρτόσιο, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει τους λόγους που οδήγησαν στην ανατροπή του πολυτελούς σκάφους στα ανοικτά των ακτών κοντά στο Παλέρμο, στις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλείται η Daily Mail, οι ερευνητές εξετάζουν πιθανές κατηγορίες για «ναυάγιο και πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας» κατά αγνώστων προσώπων, κατηγορία παρόμοια με την ανθρωποκτονία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα επικεντρώνεται στο να αποκαλύψει αν η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινα λάθη ή αμέλεια, που μπορεί να είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια ζωών κατά το ναυάγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η θαλάσσια τραγωδία έχει αφήσει πίσω της πλήθος ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα. Παρά τις εξαιρετικές προδιαγραφές ασφαλείας του σκάφους, που θεωρείται τεχνολογικό θαύμα, τα αίτια του ναυαγίου συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση ακόμα και στους ειδικούς.

Ο Τζιοβάνι Κονσταντίνο, διευθύνων σύμβουλος της The Italian Sea Group, της εταιρείας που κατασκεύασε το Bayesian, εξέφρασε τη θλίψη και την αμηχανία του για το δυστύχημα. Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Κονσταντίνο δήλωσε πως τα σκάφη Perini, στα οποία ανήκει και το Bayesian, είναι κατασκευασμένα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας. «Τα ιστιοφόρα Perini είναι γνωστά ως τα πιο ασφαλή σκάφη, με μια δομή και καρίνα που τα καθιστούν ουσιαστικά “αβύθιστα”», ανέφερε.

Ο Κονσταντίνο δεν έκρυψε την έκπληξή του για το ναυάγιο, λέγοντας πως αυτό το περιστατικό του φαίνεται απίστευτο τόσο από τεχνική άποψη όσο και ως γεγονός. «Από τη μία μεριά νιώθω βαθιά θλίψη και από την άλλη… δυσπιστία», σημείωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την αδιανόητη φύση της τραγωδίας.

Παρά τις προσπάθειες των αρχών και των εμπειρογνωμόνων να ρίξουν φως στα αίτια του ναυαγίου, το περιστατικό παραμένει μια ανοιχτή πληγή, γεμάτη ερωτηματικά που απαιτούν απαντήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: