Ναυάγιο στη Σικελία: Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ναυάγιο στη Σικελία: Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια
epa11558027 Rescue personnel carry one of two bodies of missing passengers from Bayesian yacht after their recovery by fire brigade divers, in Porticello, near Palermo, Sicily Island, Italy, 21 August 2024. Search efforts continued on 21 August to find the six missing passengers of the Bayesian luxury sailboat that sank off Porticello near Palermo at dawn on 19 August. EPA/IGOR PETYX Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η έρευνα δεν έχει ακόμη στοχοποιήσει κανένα μεμονωμένο πρόσωπο.

Οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχετικά με το θάνατο του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και άλλων έξι ατόμων που σκοτώθηκαν όταν ένα πολυτελές γιοτ βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας αυτή την εβδομάδα.

Η εισαγγελία του Τέρμινι Ιμερέζε, της οποίας προΐσταται ο Αμπρότζιο Καρτόσιο, ανακοίνωσε την έρευνα, λέγοντας ότι η έρευνα δεν στρέφεται εναντίον οποιουδήποτε μεμονωμένου προσώπου.

Η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα, ήταν επίσης μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος της οικογένειας, το Bayesian, μήκους 56 μέτρων, ανατράπηκε κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας, πριν από την αυγή, τη Δευτέρα στα ανοικτά του Πορτικέλο, κοντά στο Παλέρμο.

Δεκαπέντε άνθρωποι επέζησαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, στην εταιρεία του οποίου ανήκε το Bayesian, και ο καπετάνιος του σκάφους.

Ο καπετάνιος Τζέιμς Κάτφιλντ και οι άλλοι επιζώντες έχουν ανακριθεί από την ακτοφυλακή για λογαριασμό των εισαγγελέων. Κανείς τους δεν έχει σχολιάσει δημοσίως τον τρόπο με τον οποίο βυθίστηκε το πλοίο.

Το πτώμα της Χάνα Λιντς ανακαλύφθηκε την Παρασκευή από δύτες που έψαχναν το βυθισμένο σκάφος τις τελευταίες πέντε ημέρες. Οι άλλοι πέντε νεκροί επιβάτες ανασύρθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η σορός του μοναδικού μέλους του πληρώματος που έχασε τη ζωή του, του σεφ του πλοίου Ρεκάλντο Τόμας, βρέθηκε τη Μονάδα Δευτέρα.

Η βύθιση έχει προβληματίσει τους ναυτιλιακούς εμπειρογνώμονες που λένε ότι ένα σκάφος όπως το Bayesian, που κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία κατασκευής σκαφών αναψυχής υψηλών προδιαγραφών Perini, θα έπρεπε να είχε αντέξει την καταιγίδα και σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να είχε βυθιστεί τόσο γρήγορα όσο βυθίστηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com