Νέα αγωγή της Nintendo: Γιατί κατηγορεί ανταγωνιστική εταιρεία ότι της «έκλεψαν» τα Pokemon

Νέα αγωγή της Nintendo: Γιατί κατηγορεί ανταγωνιστική εταιρεία ότι της «έκλεψαν» τα Pokemon
epaselect epa10888485 Visitors look at a painting by an artist who was inspired by Vincent van Gogh's work, at the Van Gogh Museum in Amsterdam, the Netherlands, 28 September 2023. Some of Vincent van Gogh's best-known works inspired six paintings that artists from The Pokemon Company have created of Pokemon. The exhibition runs from 28 September to 07 January 2024. EPA/REMKO DE WAAL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Nintendo και Pokemon Co οδηγούν στα δικαστήρια τον δημιουργό του παιχνιδιού Palworld.

Η Nintendo και η The Pokemon Company κατέθεσαν αγωγή για παραβίαση πατεντών κατά του δημιουργού του παιχνιδιού “Palworld“, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Πέμπτη.

Η αγωγή, που κατατέθηκε την Τετάρτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο, ζητά διαταγή απαγόρευσης και αποζημίωση για ζημιές, με την αιτιολογία ότι το παιχνίδι, που δημιουργήθηκε από την Pocketpair Inc, η οποία εδρεύει στο Τόκιο, παραβιάζει πολλαπλά δικαιώματα πατέντας.

Το “Palworld”, που περιγράφεται ως “Pokemon με όπλα”, έγινε επιτυχία μετά την κυκλοφορία του στα μέσα Ιανουαρίου. Στο παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα για να αιχμαλωτίζουν και να εκπαιδεύουν χαριτωμένα πλάσματα γνωστά ως “pals”.

Η Pocketpair δήλωσε ότι έλαβε ειδοποίηση για την αγωγή παραβίασης πατεντών την Τετάρτη, αλλά δεν είναι ενήμερη για τις συγκεκριμένες πατέντες που κατηγορείται ότι παραβιάζει. Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις κατάλληλες νομικές διαδικασίες και έρευνες σχετικά με τις κατηγορίες, ανέφερε σε δήλωσή της. «Είναι πραγματικά ατυχές το γεγονός ότι θα αναγκαστούμε να αφιερώσουμε σημαντικό χρόνο σε θέματα άσχετα με την ανάπτυξη παιχνιδιών λόγω αυτής της αγωγής», ανέφερε η εταιρεία.

Η Pokemon Company δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα διερευνήσει και θα λάβει μέτρα για οποιαδήποτε παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Pocketpair ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θα συνεργαστεί με τη Sony για να προωθήσει την αδειοδότηση του “Palworld” παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: