Νέα αναταραχή στον κόσμο των cryptos. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μηνύει το ανταλλακτήριο Celsius

Νέα αναταραχή στον κόσμο των cryptos. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μηνύει το ανταλλακτήριο Celsius
Golden Bitcoins. (Photo by CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Υπό κράτηση ο CEO.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε την χρεοκοπημένη εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius Network και τον ιδρυτή της Άλεξ Μασίνσκι με την κατηγορία της άντλησης δισεκατομμυρίων δολαρίων από μη καταχωρημένες και παράνομες πωλήσεις κρυπτονομισμάτων.

Όπως ανέφεραν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη ο Μασίνσκι είναι υπό κράτηση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η SEC κατέθεσε την Πέμπτη μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν ισχυριζόμενη ότι η Celsius και ο Μασίνσκι «είχαν υποσχεθεί ψευδώς στους επενδυτές μια ασφαλή επένδυση με υψηλές αποδόσεις…παραπλάνησαν τους επενδυτές σχετικά με την οικονομική επιτυχία της επιχείρησης και χειραγωγούσαν παρανόμως την τιμή του ίδιου του κρυπτονομίσματος της Celsius».

Το κρυπτονόμισμα της Celsius αποκαλούνταν CEL.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης που συντάχτηκε στις αρχές του έτους, η χειραγώγηση ωφέλησε όσους είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν προς όφελός τους, συμπεριλαμβανομένου βέβαια του Μασίνσκι. Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μασίνσκι κατάφερε να αποκομίσει κέρδη από αυτή την παράνομη δραστηριότητα 68,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: