Νέα επένδυση από το Northern Greece Investment Fund

Νέα επένδυση από το Northern Greece Investment Fund
Photo: pixabay.com
Το NGIF διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Στη Learning Path ΑΕ, μία νεοσύστατη εταιρία που αναπτύσσει μία πλατφόρμα ψυχικής υγείας και ευεξίας για τους ναυτικούς, επένδυσε το Northern Greece Investment Fund που διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την όγδοη επένδυση του Northern Greece Investment Fund (www.ngif.gr) που ιδρύθηκε το 2021 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τη διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η THERMI VCMΑΕΔΑΚΕΣ.

Το NGIF διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 30 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ). Το NGIF επενδύει τα κεφάλαια του σε αναπτυσσόμενες καινοτόμες επιχειρήσεις στους κλάδους των Τροφίμων – Ποτών, της Μεταποίησης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Διαχείρισης Αποβλήτων, των Υπηρεσιών Υγείας, του Τουρισμού, καθώς και σε εταιρείες της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το NGIF έχει ήδη πραγματοποιήσει επτά επενδύσεις, στους κλάδους του ICT (2 επενδύσεις), των υπηρεσιών υγείας (2 επενδύσεις), της διαχείρισης αποβλήτων μέσω ΑΠΕ (1 επένδυση) και στον κλάδο του agrifood (3 επενδύσεις) και προγραμματίζει να κλείσει την επενδυτική του δραστηριότητα μέσα στο 2025.

Σε ότι αφορά τη Learning Path προσφέρει στους ναυτικούς την πλατφόρμα Wellness by LearningSeaman για την υποστήριξη της ψυχικής τους υγείας σε επίπεδο κυρίως πρόληψης, ανάπτυξης και βελτίωσης της ψυχικής τους ανθεκτικότητας καθώς οι ναυτικοί έχουν ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες εργασίας. Η πλατφόρμα Wellness by Learning Seaman μπορεί να χρησιμοποιηθεί online αλλά και με τη μορφή application ως offline εφαρμογή,  δηλαδή δεν απαιτείται σύνδεση στο Ίντερνετ, γεγονός που επιτρέπει στους ναυτικούς να έχουν ανεμπόδιστη χρήση της σε ταξίδια όπου δεν υπάρχει εύκολη διαδικτυακή πρόσβαση. Η ομάδα του Learning Seaman απαρτίζεται από διαπιστευμένους ψυχολόγους, θεραπευτές, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, διατροφολόγους, δημοσιογράφους αλλά και ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση της ναυτιλίας και συνεχώς μεγαλώνει με σκοπό να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες ανάγκες και επιθυμίες των ναυτικών σχετικά με την υγεία και την ευεξία τους εν πλω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: