Νέα κριτήρια και περισσότεροι δικαιούχοι – Όλα όσα αλλάζουν στο «Σπίτι μου 2»

Νέα κριτήρια και περισσότεροι δικαιούχοι – Όλα όσα αλλάζουν στο «Σπίτι μου 2»
Panoramic aerial view from a drone of the urban environment of the Greek capital, Athens. Apartments, buildings and roads in central Athens near Ampelikipi and Zografou residential neighborhood area. Athens, Greece on May 20, 2023 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Διευρύνονται τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές, διευρύνοντας τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια, με στόχο να εντάξει περισσότερους δικαιούχους που αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση του προγράμματος. Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σενάρια για αύξηση των υφιστάμενων κριτηρίων έως και 25%, με στόχο να επιτρέψει σε νέες κατηγορίες πολιτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε φθηνά ή άτοκα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εισηγήσεις, το ηλικιακό όριο για τους δικαιούχους αναμένεται να αυξηθεί από τα 39 στα 50 έτη, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια θα διευρυνθούν για να καλύψουν περισσότερους μισθωτούς και δημοσίους υπαλλήλους. Αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος πριν την ΔΕΘ, ενώ η εφαρμογή του θα προσφέρει μια νέα ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά, εξετάζεται η αύξηση του εισοδηματικού ορίου για άγαμους από 16.000 σε 20.000 ευρώ, ενώ ανάλογες προσαρμογές θα γίνουν και για τις οικογένειες με παιδιά. Παράλληλα, θα παραμείνουν τα όρια παλαιότητας και αξίας των ακινήτων που επιλέγονται, με το πρόγραμμα να συνεχίζει να καλύπτει μέχρι το 90% της αξίας αγοράς της κατοικίας.

Η επόμενη φάση του προγράμματος αναμένεται να προσφέρει ανακούφιση σε χιλιάδες πολίτες, ενισχύοντας την πρόσβαση στην ιδιοκατοίκηση και στηρίζοντας τις ανάγκες των νέων οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: