Νέες επιθέσεις των Χούθι στο Ισραήλ – Θα συνεχιστούν «μέχρι τη νίκη» σε Γάζα και Λίβανο

Νέες επιθέσεις των Χούθι στο Ισραήλ – Θα συνεχιστούν «μέχρι τη νίκη» σε Γάζα και Λίβανο
SANAA, YEMEN - JANUARY 28: Pro-Houthi Yemeni tribesmen gather in Jihanah district of Sanaa province controlled by the Iranian-backed Houthis in Yemen, protesting against the US and UK attacks over Yemen on January 28, 2024. Houthi supporters, carrying light and heavy weapons, and Palestinian flags shout slogans against the US, Britain and Israel. Mohammed Hamoud / Anadolu (Photo by Mohammed Hamoud / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο.

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι στόχευσαν τις ισραηλινές πόλεις Τελ Αβίβ και Άσκελον με έναν βαλλιστικό πύραυλο και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την υποστήριξη της Γάζας και του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, αφού νωρίς το πρωί ακούστηκαν σειρήνες και εκρήξεις.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τους δεν θα σταματήσουν τις επόμενες ημέρες μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο.

«Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισραηλινού εχθρού σε μια νίκη για το αίμα των αδελφών μας στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο», είπε ο Γιαχία Σαρέα σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Οι ισραηλινές επιδρομές έχουν σκοτώσει περισσότερους από 600 ανθρώπους στο Λίβανο από τη Δευτέρα, με τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ να βρίσκεται στην πιο έντονη φάση της εδώ και περισσότερα από 18 χρόνια.

Η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο για να υποστηρίξει τη σύμμαχό της Χαμάς, η οποία πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com