Το Ισραήλ «δείχνει» σε κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ – Πακέτο 8,7 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Το Ισραήλ «δείχνει» σε κλιμάκωση των επιθέσεων κατά της Χεζμπολάχ – Πακέτο 8,7 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ
Smoke billows following an Israeli air strike on the outskirts of the village of el-Habbariyeh in the southern Lebanese Hasbaya district on the border with Israel on March 10, 2024, amid increasing cross-border tensions between Lebanon's Hezbollah and Israel as fighting continues with Hamas militants in the Gaza Strip. (Photo by Rabih DAHER / AFP) Photo: AFP
Στόχος των επιθέσεων είναι ο επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ, υποστήριξαν οι IDF.

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Βηρυτό σημειώθηκαν την Πέμπτη, την ώρα που συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού κατά της Χεζμπολάχ εντός του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Axios, συνεργάτης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είπε ότι «η κατεύθυνση του Ισραήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι η κατάπαυση του πυρός, αλλά η περαιτέρω στρατιωτική δράση κατά της Χεζμπολάχ».

Την ίδια στιγμή, το Τελ Αβίβ αναφέρει πως το Ισραήλ θα λάβει από τις ΗΠΑ πακέτο 8,7 δισ. δολαρίων σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Το πακέτο περιλαμβάνει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για βασικές προμήθειες εν καιρώ πολέμου, οι οποίες έχουν ήδη παραληφθεί και προορίζονται για κρίσιμης σημασίας στρατιωτικές αγορές, και 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένου του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος και ενός προηγμένου συστήματος λέιζερ.

Επί του πεδίου,  οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν «πλήγματα ακριβείας» στη Βηρυτό.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμα 15, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάβου.

Δύο πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από το πλήγμα.

Ακόμα, έγινε γνωστό πως ο στρατός του Ισραήλ έκανε άσκηση προσομοίωσης ελιγμών στον Λίβανο την Πέμπτη. Η άσκηση της 7ης ταξιαρχίας του πραγματοποιήθηκε λίγα χιλιόμετρα από τα λιβανέζικα σύνορα.

Νωρίτερα ο Νετανιάχου, διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εξετάζει μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στις μάχες με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: