Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Σε ποιες περιπτώσεις δεν φορολογούνται τα φιλοδωρήματα

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Σε ποιες περιπτώσεις δεν φορολογούνται τα φιλοδωρήματα
Hands, pos and phone at a cafe for payment, ecommerce or coffee shop waiter tip for customer service. Smartphone, scanner and person at a restaurant with app for paperless, bill or digital currency Photo: Shutterstock
Η νέα ρύθμιση καταργεί τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων από το πρώτο ευρώ, κάτι που ίσχυε τα τελευταία 30 χρόνια.

Η κυβέρνηση εισάγει σημαντικές αλλαγές στο φορολογικό πλαίσιο για τα φιλοδωρήματα μέσω POS, με νέο αφορολόγητο όριο που φτάνει τα 300 ευρώ το μήνα ή 3.600 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, το μέτρο αποσκοπεί στη στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που λαμβάνουν φιλοδωρήματα, ενώ εισάγεται και απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές για αυτά τα ποσά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα ρύθμιση καταργεί τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων από το πρώτο ευρώ, κάτι που ίσχυε τα τελευταία 30 χρόνια. Παράλληλα, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εργοδότες να αντικαθιστούν μέρος του μισθού με φιλοδωρήματα, δημιουργείται αντικίνητρο για αυτήν την πρακτική.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους της εστίασης και άλλων τομέων που λαμβάνουν φιλοδωρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: