Νέο λεκτικό ολίθημα Μπάιντεν: «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»

Νέο λεκτικό ολίθημα Μπάιντεν: «Είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο»
US President Joe Biden looks on during a Medal of Honor ceremony in the East Room of the White House in Washington, DC, on July 3, 2024. (Photo by Jim WATSON / AFP) Photo: AFP
Η νέα γκάφα του προέδρου έρχεται λίγες μέρες μετά το debate του Μπάιντεν με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία χαρακτηρίστηκε από λεκτικά λάθη και μπερδεμένες δηλώσεις.

Ένα ακόμα λεκτικό ολίσθημα χαρακτήρισε συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είναι «περήφανος» που είναι η πρώτη «μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο».

Ο 81χρονος πρόεδρος έκανε τη γκάφα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Wurd της Φιλαδέλφειας.

«Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανος που είμαι, όπως είπα, η πρώτη αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο», είπε.

Έρχεται λίγες μέρες μετά το debate του Μπάιντεν με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η οποία χαρακτηρίστηκε από λεκτικές γκάφες και μπερδεμένες δηλώσεις.

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει τώρα αυξανόμενες πιέσεις να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε ότι ένας στους τρεις Δημοκρατικούς τάσσεται υπέρ της παραίτησης του Μπάιντεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: