Νέο «σήμα» από την αμερικανική Fed για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο

Νέο «σήμα» από την αμερικανική Fed για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
WASHINGTON D.C., UNITED STATES - MAY 22: A view from the United States Federal Reserve Building in Washington D.C., United States on May 22, 2023. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο αναφοράς της στην προσεχή συνεδρίασή της.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της τον Σεπτέμβριο, ανέφερε την Πέμπτη ο επικεφαλής της Fed στο Κάνσας, Τζεφ Σμιντ.

«Έχουμε κάποια σύνολα δεδομένων που πρέπει να έρθουν πριν από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Σμιντ σε συνέντευξή του στο  CNBC κατά την έναρξη του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου κεντρικών τραπεζιτών που φιλοξενεί η περιφερειακή τράπεζα Fed στο Τζάκσον Χόλ του Γουαϊόμινγκ, αναφερόμενος στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της Fed στις 17-18 Σεπτεμβρίου.

«Αξίζει να το κοιτάξουμε πιο προσεκτικά», είπε για το ποσοστό ανεργίας. «Θα αφήσω τα δεδομένα να δείξουν πού οδηγούμαστε… Θα συμφωνήσω με αρκετούς από τους συναδέλφους μου ότι πιθανόν να θέλετε να δράσετε ίσως πριν (ο πληθωρισμός) φτάσει στο 2%, αλλά αυτή η βιωσιμότητα στο δύο νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντική».

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται ευρέως να αρχίσει να μειώνει το επιτόκιο αναφοράς της στην προσεχή συνεδρίασή της, με τους περισσότερους αξιωματούχους της Fed να ενθαρρύνονται από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και να ανησυχούν όλο και περισσότερο για την υγεία της αγοράς εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: