Nestle: Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO προκαλεί ερωτήματα για την κερδοφορία

Nestle: Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του CEO προκαλεί ερωτήματα για την κερδοφορία
epa11286504 Nestle's CEO Ulf Mark Schneider speaks during the 157th Annual General Meeting (AGM) of the Nestle Group, the world's largest food and beverage company, at the Swiss Tech Convention Center in Ecublens near Lausanne, Switzerland, 18 April 2024. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ξαφνική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Nestle, Μάρκ Σνάιντερ, έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές.

Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της Nestle, Μάρκ Σνάιντερ, προκάλεσε ανησυχίες στους επενδυτές για τις προοπτικές κερδοφορίας της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στον κόσμο. Η Nestle αντιμετωπίζει προκλήσεις στην προσπάθειά της να κερδίσει ξανά τους καταναλωτές που, κουρασμένοι από τον πληθωρισμό, στρέφονται προς τα premium προϊόντα.

Ο Σνάιντερ, ο οποίος ηγήθηκε της ελβετικής εταιρείας τα τελευταία οκτώ χρόνια, αναμένεται να αντικατασταθεί από τον Λοράν Φράιτσε, επικεφαλής της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Nestle. Η είδηση της αποχώρησης του Σνάιντερ εξέπληξε πολλούς, καθώς ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί σε τρεις σημαντικές εκδηλώσεις την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης μιας «κρίσιμης ομιλίας» σε εκδήλωση της Barclays, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αναλυτές ανησυχούν ότι η ξαφνική αυτή κίνηση μπορεί να προμηνύει μείωση των οικονομικών προβλέψεων της Nestle, γεγονός που οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας σε πτώση έως και 4,1%. Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με την ανάκαμψη της εταιρείας στο δεύτερο εξάμηνο, τη διατήρηση του στόχου περιθωρίου κέρδους 17,5% για το 2025 και την πιθανότητα αύξησης της παραγωγικότητας, σύμφωνα με τον αναλυτή της Deutsche Bank, Τομ Σάικς.

Ο Σνάιντερ είναι το τελευταίο στέλεχος καταναλωτικών αγαθών που αποχωρεί από τη θέση του, σε μια περίοδο που οι εταιρείες του κλάδου αγωνίζονται να πείσουν τους καταναλωτές να επιστρέψουν στις premium μάρκες. Παρόμοιες εξελίξεις σημειώθηκαν πρόσφατα με την αποχώρηση του Λάξμαν Λαρισμάν από τη θέση του CEO της Starbucks και την προγραμματισμένη αποχώρηση του Φαμπρίτσιο Φρίντα από την Estee Lauder το 2025, εν μέσω προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εταιρεία καλλυντικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: