Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα εντείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα

Στους 193 έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών, με το Ισραήλ να θρηνεί το πρώτο του θύμα στην όγδοη ημέρα των εχθροπραξιών.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων δεν άργησαν να ξεκινήσουν εκ νέου στη Λωρίδα της Γάζας μετά την απόρριψη από την πλευρά της Χαμάς της πρότασης εκεχειρίας που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε για όγδοη ημέρα τις αεροπορικές επιδρομές της, αυξάνοντας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές, στους 192 τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, τη ζωή του έχασε και ένας Ισραηλινός πολίτης από ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για τον πρώτο Ισραηλινό που χάνει τη ζωή του, μία εβδομάδα αφότου ξεκίνησε η επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Την ευθύνη για την επίθεση που έπληξε την περιοχή του Ερέζ, στα σύνορα με το Ισραήλ ανέλαβε η Χαμάς. Το θύμα ήταν 38 ετών και είχε πάει στη μεθοριακή διάβαση του Ερέζ για να μοιράσει τρόφιμα στους Ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.

«Θα ήταν προτιμότερη μια διπλωματική λύση και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε όταν αποδεχτήκαμε την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία σήμερα. Όμως η Χαμάς δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά μόνο να εντείνουμε τις επιχειρήσεις μας εναντίον της», ήταν η άμεση απάντηση από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τη Χαμάς μέχρι να επικρατήσει ηρεμία για τους πολίτες του Ισραήλ», συνέχισε τονίζοντας ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «θα πληρώσει το τίμημα» για την απόφασή της να συνεχίσει τις εχθροπραξίες και να αγνοήσει την αιγυπτιακή πρόταση.

Διαβάστε ακόμη:

Με νέες ισραηλινές επιδρομές σημαδεύτηκε η απόρριψη της εκεχειρίας

Πρόταση του Ισραήλ για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Οι όροι της Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι Παλαιστίνιοι τα σπίτια τους