Novo Nordisk: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις του φαρμάκου Wegovy κατά της παχυσαρκίας

Novo Nordisk: Απογοήτευσαν οι πωλήσεις του φαρμάκου Wegovy κατά της παχυσαρκίας
epa06425276 Signage of Danish Novo Nordisk, a world leader in making insulin, in Bagsvaerd, Denmark, 23 August 2011. Media reports on 08 January 2018 state Belgian Ablynx have rejected Novo Nordisk offer to buy the company for 3,1 billion USD, or 2,6 billion euro. The Ablynx board said thney do not think the offer matches their potential and that the offer just wasn"t enough. EPA/JENS NOERGAARD LARSEN DENMARK OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Novo συναγωνίζεται με την Eli Lilly & Co. για τα φάρμακα για την παχυσαρκία  

Επί τα χείρω αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του 2024 η Novo Nordisk A/S, καθώς οι πωλήσεις του φαρμάκου για την απώλεια βάρους Wegovy δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 20% έως 28%, ελαφρώς χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της, ανέφερε η δανική φαρμακοβιομηχανία.

Η Novo συναγωνίζεται με την Eli Lilly & Co. για τα φάρμακα για την παχυσαρκία. Και οι δύο έχουν δεσμευτεί δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις για να αυξήσουν την ικανότητα παραγωγής. 

Οι πωλήσεις του Wegovy το δεύτερο τρίμηνο ήταν 11,7 δισεκατομμύρια κορώνες Δανίας (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Novo, ενώ η μέση εκτίμηση ήταν 13,7 δισεκατομμύρια κορώνες. Οι τιμές του φαρμάκου μειώθηκαν στη Βόρεια Αμερική, είπε η εταιρεία. 

Τα έσοδα για το έτος θα αυξηθούν από 22% σε 28% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η Novo είχε προβλέψει προηγουμένως αύξηση πωλήσεων μεταξύ 19% και 27% σε αυτή τη βάση. Οι μετοχές της Novo κατέγραφαν κέρδη 27% φέτος μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: